Isparta'nın Kültürü Kitapta Toplandı

Isparta'nın 13 ilçe, 51 belediye ve 174 köyünde bulunan tüm kültür ve tabiat varlığı olarak yer alan höyükler, antik kentler, medrese, kervansaray, cami, mescit, türbe, su kemeri, tarihi evler ve kiliseler olmak üzere 541 tescilli eser bir kitapta toplana

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2010 18:09
Isparta'nın Kültürü Kitapta Toplandı

Isparta'nın 13 ilçe, 51 belediye ve 174 köyünde bulunan tüm kültür ve tabiat varlığı olarak yer alan höyükler, antik kentler, medrese, kervansaray, cami, mescit, türbe, su kemeri, tarihi evler ve kiliseler olmak üzere 541 tescilli eser bir kitapta toplanarak, yayımlandı.

Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'nın kültür envanterlerinin toplandığı iki cilt halinde bir kitap yayımladıklarını söyledi. Kültür bilincini korumak ve bilgilerin gelecek nesillere doğru aktarılması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Kılıç, ildeki tarihi, kültürel ve doğal varlıkların korunmasına ve tanınmasına ışık tutacak çalışmaları yürütmenin yanı sıra, bu tür çalışmaları daha geniş kitlelere sunabileceğimiz kitap, broşür gibi yayınlarında basımını ve dağıtımını gerçekleştirilerek, bu eserlerin yaşatılmasını sağladıklarını kaydetti.

Isparta Kültür Envanteri adlı kitabın iki cilt halinde, ildeki Koruma Kurulları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve müzelerin yaptığı tescil çalışmaları neticesinde oluşturulduğunu söyleyen Kılıç, ''Isparta'yı içine alan 541 tescilli eseri iki ciltli kitapta topladık. Kitapta taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarımızın 2010 yılına kadar belgelenen, genel bilgilere erişilebilmesi sağlanmıştır'' dedi.

Kılıç, Isparta'nın 13 ilçe, 51 belediye ve 174 köyünde bulunan tüm kültür ve tabiat varlığında yer alan höyükler, antik kentler, medreseler, kervansaraylar, camiler, mescitler, türbeler, su kemeri, tarihi evler, kiliseler gibi tescilli eserlerin kitapta toplandığını belirtti.

Türkiye genelinde 81 ilden sadece 16'sında böyle bir çalışma yapıldığını ifade eden Kılıç, önümüzdeki yıl da ''Isparta Halk Mutfağı ve Yemek Kültürü'' adlı kitap ile 1922 yılında Böcüzade Süleyman Sami tarafından Osmanlıca yazılan ''Isparta Tarihi'' kitabın yeniden basılması için çalışma başlattıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.