Isparta’nın Kuyumcular Çarşısına İhtiyacı Var

Yönetime yeni seçilen Isparta Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Abidin Arıkaya ve yönetimi Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2012 14:35
Isparta’nın Kuyumcular Çarşısına İhtiyacı Var

Yönetime yeni seçilen Isparta Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Abidin Arıkaya ve yönetimi Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker de hazır bulundu.

Yönetime yeni seçildiklerini ifade eden Dernek Başkanı Abidin Arıkaya; “Öncelikle Sayın Valimize bizleri kabul ettiği için üyelerim adına çok teşekkür ediyorum. Derneğimize kayıtlı 55 üyemiz adına yeni yönetim olarak arkadaşlarımızla beraber Sayın Valimizi ziyaret geldik. Bu zamana kadar bütün üyelerimizle birlikte dostluk, kardeşlik içerisinde arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Biz yeni yönetim olarak bu görevi devir aldığımız arkadaştan daha ileriye götürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Vali Oğuz; “Isparta’nın kuyumcular çarşısına ihtiyacı var”
Ziyarette duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın kuyumcular çarşısına ihtiyacı olduğunu belirtti.
    
Vali Oğuz konuşmasında; “Türkiye’nin her tarafında sizin meslektaşlarınıza özel önem veririz. Özellikle küçük yerlerde Anadolu’da kuyumcular şehrin önemli unsurlarıdırlar. İtimat edilirler, onlara danışılır, hatta zor zamanlarda gidilip onlardan ödünç alınır ve dayanışma içerisinde olunur.
    
Isparta’da da kuyumcularımızın öteden beri güzel bir geleneği olduğunu da biliyoruz. Ama benim gözlemim şu; Isparta’nın acil bir kuyumcular çarşısına ihtiyacı var. Bir büyük merkezde tüm kuyumcuların birleşmesine, buluşmasına ihtiyaç var. Benim bu konuda değişik düşüncelerim var ve bu konuda katkıda bulunmaya hazırım, inşallah ortak çalışırız. Bu konuda şehri de güzelleştiren bir çarşı düşünüyorum, sarraf ve kuyumculukla ilgilenen arkadaşların çağdaş bir mekanda hem kendileri için, hem de oradan alış veriş yapan insanlar için uygun ortam oluşturacak bir şekilde bir araya gelmesini istiyorum. Bu konuda sizin yapacağınız çalışmada bize de vazife düşerse yapmaya hazırız” dedi.
    
Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum