Isparta’nın Makus Talihini Değiştireceğim

MHP Milletvekili Aday Adayı Kürşad Akın partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında “Isparta’nın makus talihini değiştireceğim” dedi.

Yayınlanma:
Isparta’nın Makus Talihini Değiştireceğim

Isparta’da, sorunların ve çözüm yollarının yıllardır gayet iyi bilinmekte olduğunu ancak ilgisizlikten dolayı bir türlü doğru dürüst adım atılmadığını belirten MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Kürşad Akın “Her geçen gün gitgide artan ve kronikleşen bu sorunların üstesinden gelecek yerli yabancı ayrımı yapmadan iş bitirecek vekillere ihtiyaç vardır. Yani illaki bu sorunları sadece Isparta’da yaşayanlar bilir ve Isparta’da oturanlar çözer demek doğru bir yaklaşım olmaz çünkü yıllardır bu zihniyetin ortaya çıkardığı sonuçlar ayan beyan ortadadır. Bu sorunlar öyle allameyi cihan falan da değildir. Doğru analiz ve etkin uygulama mantığıyla bu sorunların üstesinden gelmek çok kolaydır. Bu düşüncelerle İstanbul’dan gelip elini taşın altına koymuş vizyon sahibi, donanımlı, iyi eğitimli, kafası çalışan ve reel sektörden deneyimli bir hemşeriniz olarak Isparta ve Isparta halkına hizmet etmek için milletvekili aday adayı olduğumu ilan ediyorum” dedi.

TUTAMAYACAĞIM SÖZLERİ VERMEK İSTEMEM
Ispartalılara tutamayacağı sözler vermek istemediğini söyleyen MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Kürşad Akın “Çünkü mevcut sistemde tek bir milletvekilinin asli görevi olan yasama çalışmalarında bile kanun teklifi hazırlamak dahil T.B.M.M iç tüzük hükümleri, mensubu olduğu siyasi partinin genel merkez ve meclis grup yönetmelikleri gibi uyması gereken kurallardan dolayı çok fazla bir yaptırımı bulunmadığını açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Hal böyle iken seçim vaadi olarak verilen boş beyanatların yerine getirilmesinin pek mümkün olduğuna inanmıyorum. Kim ne derse desin şimdiye kadar hiçbir vekil Isparta ve Isparta halkının sorunlarına çözüm üretememiştir. Yapılan icraatlar sadece göstermelik düzeyde kalmış arpa boyu yol alınmamıştır. Yani milletvekili seçildiğim takdirde daima iş disiplini ve iş ahlakını ön planda tutarak çözüm odaklı fonksiyonel verimli ve gerçekçi projeler üreteceğime, bu projeleri Isparta’nın dinamikleriyle uyumlu bir şekilde hayata geçireceğime, Isparta’nın mevcut potansiyelini kullanarak kısa vadede sonuç almaya ve Isparta halkının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik faaliyetlerde bulunacağıma dair söz veriyorum” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM AĞIRLIKLI KALKINMA MODELİ
Akın “Isparta’nın beklenen sıçramayı yapması için gerekli olan yatırım üretim istihdam ağırlıklı bir kalkınma modelini uygulamayı, insan kaynaklarını geliştirerek turizm sanayi tarım ve hayvancılıkta atılım yapmayı hedefleyen bir program oluşturmayı planlıyorum. Isparta halkının sorunlarını ve taleplerini mecliste dile getirmek, sıkıntılarına ve dertlerine çözüm üretmek, her platformda haklarını savunmaktan başka bir vaatte bulunmayacağımı sadece seçim döneminde verdiğim sözleri tutmak için var gücümle çalışacağımı beyan ediyorum” dedi.

‘DİĞER VEKİLLER GİBİ OLMAYACAĞIM’
Akın “Şimdiye kadar hemen her seçim öncesinde olduğu gibi yine tutarsız vaatlerle ahkam kesen ve sözde hizmet aşkıyla yanıp tutuşan birçok aday tarafından verilen beyanatlar ile gündeme getirilen ‘milletvekili seçilince Isparta’yı uçurucam, dünya şehri yapıcam, çağ atlatıcam’ gibi seçmenlerde bıkkınlık yaratmış popülist söylemlerde bulunmayacağımı, aksine sorunların çözümüne odaklı gerçekçi vaatleri tercih ederek seçim çalışmalarımı yürüteceğimi vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

‘BIKMADAN 3 DÖNEM VEKİLLİĞİ FIRSAT EŞİTLİĞİNE TERSTİR’
Her işte tecrübenin önemi büyük olduğuna değinen MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Kürşad Akın “Defalarca aynı şahsiyetlerin bıkmadan usanmadan 3 dönem 4 dönem 5 dönem milletvekili olması hem fırsat eşitliğine terstir hem de akıllarda başka düşüncelerin yer etmesine neden olmaktadır. Bu yüzden milletvekili adayları tarafından her seçim öncesi açıklanan gerçek dışı vaatlerin kesinlikle seçmen nezdinde samimi ve inandırıcı bulunmadığı yadsınamaz bir gerçektir. Yapılan araştırmalara göre seçmenlerin çoğunda yer eden bu olumsuz algının altında cazip milletvekili imkanlarına gösterilen talebin sebep olduğu düşüncesi yatmaktadır. Çünkü sıradan vatandaşlar milletvekili adaylarının her zamanki gibi seçim meydanlarında verdikleri sözleri milletvekili seçildikten sonra unutacaklarına, yine kendi menfaatlerini gözetmeye devam edeceklerine ve milletin taleplerini görmezden geleceklerine inanırlar. Şahsen ne kadar başarılı olursa olsun bir vekilin gerçekten verimli olarak en fazla 2 dönem bu görevi ifa edeceğine inanıyorum. İlk vekillik döneminden sonraki dönemlerde bu imkanlardan yararlanma olasılığı kalmasaydı acaba yine defalarca milletvekili olmak istenir miydi bunu çok merak ediyorum. Benim gibi böyle düşünen birçok seçmen olduğunu da çok iyi biliyorum. Dolayısıyla benim gibi düşünen seçmenleri ikna etmek, güvenlerini kazanmak ve olumsuz bakış açılarını değiştirmek için memleketime hizmet etmek haricinde gerçekten hiçbir gelir ve çıkar beklentisi taşımadığımı kanıtlamak istiyorum. Bunun için eğer aday olur ve milletvekili seçilirsem kendi adıma olumsuz argümanları çürütmek ve fikirlerimi savunmak uğruna hiç tereddütsüz milletvekili maaşından feragat ederek çalışmaya hazır olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Prensipte aldığım bu kararı Isparta halkının yararına kullanabilmek için hukuki anlamda yapılması gerekenlerin prosedürlere uygun olup olmadığına dair araştırma yapacak ve edindiğim bilgileri ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım” dedi.

Kürşad Akın kendisini “28.09.1969 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldim.Doğma büyüme İstanbullu olduğum halde aslen baba tarafından dedelerimin atayurdu olan Isparta/Şarkikaraağaçlıyım” diye tanıttı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.