Isparta'nın Manevi Değerleri Tanıtılacak

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Peygamber kokusu olan gülün dünyadaki başkentinin Isparta olduğuna söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2012 12:04
Isparta'nın Manevi Değerleri Tanıtılacak

Isparta Valisi Memduh Oğuz, beraberinde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan ve öğretim üyeleri ile Gülcü Mahallesi'ndeki Kınalızade ailesine mensup Hace-i Sultani Abdulkadir Geylani Uyuoğlu Türbesini ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Oğuz, dünya gül yağının yüzde 65'nin Isparta'da üretiliyor olmasının manevi bir işaret olduğunu söyledi.

Isparta'nın alimlerin harman olduğu bir kent olduğunu ifade eden Oğuz,

"İnanç turizmi bakımından Isparta çok önemli bir envantere sahip. Biz

'Isparta'nın taşı toprağı mübarektir' derken bu değerleri kast ederek diyoruz. Peygamber kokusu olan gülün dünyadaki başkenti Isparta'dır. Bunun manevi bir işaret olduğunu söylemek istiyoruz" dedi.

Isparta'daki manevi değerlerin kamuoyu tarafından bilinmesini istediklerini, bunun için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Oğuz, SDÜ İlahiyat Fakültesi'nin 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında kentin manevi değerlerinin tanıtımına yönelik Uluslararası Kınalızade Ailesi Sempozyumu düzenleyeceğini kaydetti.

Prof. Dr. Talip Türcan ise, üniversite olarak kente hizmet anlamında çalışmalar yürüttüklerini, Isparta'da yetişmiş değerli şahsiyetleri sempozyumlar ile ortaya çıkaracaklarını ifade etti.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sıdıka Oktay ise Kınalızade ailesinin Isparta'da yaşamasının Isparta'daki üniversite kültürünün 1400'lü yıllara dayandığının göstergesi olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum