Isparta'nın Parası Isparta'da Kalsın

Isparta'da Üretiliyorsa Isparta'dan Al!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2017 17:04
Isparta'nın Parası Isparta'da Kalsın

Kent ekonomisinin büyümesinin anahtarı kuşkusuz üretim. Hizmet sektöründe önemli atılımlar yapan Isparta’nın üretim ekonomisindeki atılımının sağlanabilmesi için yerel üretim kanallarının desteklenmesi gerekiyor. Burada da en büyük görev tüketiciye düşüyor. Isparta’da üretilen ürünleri, Antalya, İstanbul gibi mağaza zincirlerinden değil de Isparta’nın yerel markalarından almak kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

Ekonominin büyümesinin anahtarı kuşkusuz üretim. Hizmet sektöründe önemli bir mevzi yakalayan Isparta’nın üretim ekonomisinde de bir mevzi yaratabilmesi için yerel üretim kanallarının desteklenmesi gerekiyor. Isparta’da üretimi yapılabilen başta mobilya olmak üzere birçok ürünü yerel üreticilerden değil de mağaza zincirlerinden aldığımız zaman kent ekonomisine hançer vurmuş oluyoruz.

Isparta’da üretim yapan mobilyacılar, birçok ürünü Isparta’da üretebildiklerine dikkat çekerek “Biz kent ekonomisi canlansın diye üretiyoruz. Ama örneğin Antalya merkezli bir firma geliyor burada düğün paketi kampanyaları düzenliyor. Ama o firmanın Isparta’da ne kadar kalacağı belli değil. Biz diyoruz ki, hem ürün güvenliği açısından hem kent ekonomisine katkı sağlamak açısından sadece mobilya değil, Isparta’da üretilebilen tüm ürünleri Isparta firmalarından alın” dedi.

Yaşanan durumu çeşitli örneklerle anlatan üretici firma yetkilileri “Örneğin Deregümü köyünde domates üretiliyor. Deregümü bu konuda marka oldu. Deregümülü üreticinin domatesi dururken İstanbul’dan gelen domatesi almak mantıklı mı?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum