Isparta’nın Su Sorunu Olmayacak

Isparta’nın Su Sorunu Olmayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2017 15:52
Isparta’nın Su Sorunu Olmayacak

Belediye Başkanı Günaydın, önümüzdeki bahar aylarında ihalesi yapılarak, inşaat çalışmalarına başlanması beklenen Andık Göletinde incelemelerde bulundu. Günaydın, gölet yapımı ile ilgili olarak büyük duyarlılık gösteren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğünce sürdürülen zemin etüt çalışmalarını inceleyen  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şu ana kadar tamamlanan 5 sondaj çalışması neticesinin olumlu olduğunu söyledi. Günaydın, gölet yapımı ile ilgili olarak büyük duyarlılık gösteren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Dere Mahallesinde bulunan Andık Deresinin üst bölümüne yapılması kararlaştırılan Andık Göleti için ilk adım atıldı. Bununla ilgili olarak zemin etüt çalışmaları devam ediyor. DSİ 18.Bölge Müdürlüğünce devam ettirilen çalışmaların şu ana kadar çok olumlu bir şekilde devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gölet yapımı ile ilgili olarak büyük duyarlılık gösteren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. 

Andık Göletinin yapımının tamamlanmasıyla birlikte buradan elde edilecek suyun kendi cazibesi ile şehre ulaşacağını dolayısıyla elektrik sarfiyatından ciddi anlamda kurtulacaklarını söyledi. Andık Göletini ‘Bu proje altından daha kıymetli’ diye niteleyen Başkan Günaydın, Eğirdir’den alınan sudan dolayı aylık 650-700 bin lira civarında elektrik faturası çıktığını kaydetti. Yine Eğirdir Gölünün doğal dengesinin de bozulmasından dolayı kendilerini Andık Deresine yönlendirdiklerini anlatan Başkan Günaydın, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Isparta’ya geldiğinde bu projenin gerekliliğinden bahsetmiştim. Yine geçen günlerde bu konuyu bakanımızla görüştük. Darıderesi-2 Barajının yapımı devam ediyor. Yine Andık Göletinin de zemin etüdü yapılıyor. Bölgede 5 adet zemin etüt çalışmasının tamamlandığını ve bunların olumlu neticelendiğini öğrendim. 15-20 güne kadar sondaj çalışmaları tamamlanacak. Göletimiz iki dağ arasına yapılacak ve oldukça doğal bir ortam. Bulunduğumuz alanın altı kum. Bu kum birikintileri de kaldırılacak ve dolayısıyla göletin derinliği daha fazla olacak ve daha fazla su birikecek. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na buranın yapımının aciliyetinden bahsetmiştim. Kendisi çok duyarlı bir insan ve milli kazancı önemsiyor. DSİ Müdürümüz ve ekibi de buranın yapımına gayret gösteriyor. Başta bakanımız olmak üzere valiliğimize ve DSİ’mize teşekkür ediyorum. İleriye yönelik Isparta’mıza su temin edeceğiz. 1 milyon nüfusa kadar bu Darıderesi 1-2 barajları ve Andık Göletimizden su temin etmek istiyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Darıderesi 2 Barajımızın yapımı da devam ediyor. Darıderesi 2 Barajından elde edilecek su da kendi zaviyesiyle depomuza kadar gelecek. Andık Göleti aynı olacak. Bunlar da ciddi bir elektrik tasarrufu sağlayacak. Milli bir kazanç. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.