Isparta’nın Tanıtımı İçin Gönül Elçisi Olacaklar

Isparta’nın Tanıtımı İçin Gönül Elçisi Olacaklar

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2019 19:40
Isparta’nın Tanıtımı İçin Gönül Elçisi Olacaklar

Türk Üniversiteli kadınlar derneği Isparta şubesinin ev sahipliğinde Türkiye’nin değişik illerinden gelen kadınlar 3 gün süre ile Isparta’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek ilimizden mutlu ayrıldılar.

Türkiye genelinde 26 şubesi bulunan ve 1949 yılında kurulan Türk Üniversiteli kadınlar derneği Isparta’da bir araya geldi. Isparta derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda Isparta şube başkanı Ecz. Ayfer Türkkan misafirlerini şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek hem Isparta’nın tanıtımını yapmış oldu, hem de yılda bir kez Türkiye’nin değişik illerinde bir araya gelen dernek üyeleri ile geleneği devam ettirmiş oldu.

Aynı zamanda uluslararası kadınlar Federasyonunun da üyesi olan TÜKD, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Isparta’da bir araya geldi. Şehrin tanıtımını amaçladıklarını dile getiren dernek üyeleri 3 gün süre ile Salda gölü, Eğirdir, Yazılı kanyon, Kovada gölü, Kuyucak köyü, gül bahçeleri ve şehir merkezini gezerek yerel lezzetleri de tatma imkanı buldular.

Bu arada TÜKD Genel başkanı Hülya Yüksel’in başkanlığındaki heyet, Isparta belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen’i de makamında ziyaret ederek Isparta’nın Türkiye’de tanıtımı için gönüllü elçi olacaklarını dile getirdiler.

Isparta dernek başkanı Ayfer Türkkan amaçlarının TÜKD olarak toplumun aydınlanması, kız çocuklarının ve kadınların çağdaş koşullar altında eğitilmesi, iş ve meslek sahibi olmalarına destek olunması kadınların karar verme mekanizmalarında söz sahibi olması, Üniversite öğrencisi genç kızlara burs verilmesi onları sosyal hayata ve iş hayatına hazırlanması gibi kadınları ilgilendiren her alanda faaliyet göstermek olduğunu dile getirdi.

Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, Isparta ve Uzunköprü şube başkan ve yöneticilerinin bir araya geldiği dernek üyeleri üç günlük Isparta gezisinden memnun ve mutlu bir şekilde ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.