Isparta’nın Taşı Toprağı Altın

Isparta’nın Taşı Toprağı Altın

Yayınlanma:
Isparta’nın Taşı Toprağı Altın

Isparta Belediyesi şirketlerinden ISBAŞ Bimsblok Fabrikası adeta kentin taşını toprağını altına çevirdi. Aylık 2,5 milyona yakın üretim yapan ISBAŞ’ın önümüzdeki süreçte ise hedefleri oldukça büyük!

Isparta Belediyesi şirketlerinden olan ISBAŞ Bimsblok Fabrikası; pazar payı, üretim kapasitesi, üretim yelpazesi, istihdamı ve kalitesiyle kentin marka değerini adeta yıldızlaştırıyor. ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, yaklaşık 2,5 yıllık görev döneminde fabrikada iş sağlığı ve iş güvenliğine büyük önem verdiklerini kaydetti. Tüm iş kamyonlarının da yenilendiğine işaret eden Gürakan, “Biz burada öncelikle iş sağlığı ve iş güvenliği konusuna büyük önem verdik. Kurumsal kimliğimize önem verdik ve şirketin kurumsal anlamda değerini artırdık. 2,5 yıllık süreç içerisinde iş kamyonlarımızın hemen hemen tamamını yeniledik. Üretimde kullandığımız kalıpların tamamını değiştirdik. Kalıpları Ispartalı bir firma ile çalışıyoruz” dedi. 

ISBAŞ YENİ OCAK AÇIYOR 

Önümüzdeki süreçte 3 hektarlık bir alanda yeni bir maden ocağı açacaklarını da kaydeden ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, “3 hektarlık yeni bir ocak açacağız. Bakanlıkta imza aşamasındayız. Ankara’dan heyet geldi. Oluru aldık. Şimdi Bakanlıkta imza aşamasında. Fabrikamıza yakın bir yere ocak açıyoruz” bilgisini verdi. 

YILSONU SIFIR BORÇ 

Geçmiş dönemden gelen borçların ödendiğine dikkat çeken Gürakan, “Geriye dönük yapılandırmaları ödedik. Vergi borcu v.s. borcumuz yok. Geçmiş dönemden gelen borçları ödemeye devam ediyoruz” dedi. Belediye Meclisi kararı ile sermaye artırımına gittiklerini anlatan ISBAŞ Genel Müdürü Gürakan, “Sermaye artırımına gittik. Hem ISTEM hem ISBAŞ’ın şirketi zora sokan borçlarını da sermaye artırımıyla ödeyeceğiz. Bu yılsonu borçsuz bir şirket olacağız” dedi. 

50 KİŞİYE İSTİHDAM 

ISBAŞ’ın 50 kişiye istihdam sağladığını belirten Genel Müdür Gürakan, “ISBAŞ’ta şu anda yaklaşık 50 kişi istihdam ediyoruz. 3 vardiya şeklinde üretim devam ediyor. Duruma göre fabrikamız Pazar günleri de çalışıyor” şeklinde konuştu. 

ISPBAŞ’ın değerini sadece istihdamla ölçmenin doğru olmadığını dile getiren Gürakan, “50 kişi istihdam ediyor diye bakmamak lazım. Pazar payı, üretimi, katma değeri önemli. Birçok farklı esnaf grubuyla ekonomik etkileşim halindeyiz” diye konuştu. 

YA YENİ FABRİKA YA EK TESİS 

Önümüzdeki sürece ilişkin hedefler kapsamında yeni bir fabrika ya da ek tesis projesinin olduğunu aktaran ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, “2 milyon 400 bin bimsblok üretiliyor burada. Bu önemli bir rakam. Yeni bir fabrika ya da bir ek tesis projemiz var. Yeni ürün yelpazeleri üzerinde çalışıyoruz. Karlılığı yüksek ürünler üzerinde duruyoruz” dedi. 

KENDİ BÖLGEMİZDE CİDDİ BİR PAZARA SAHİBİZ 

Bimsblok üretiminde Isparta’nın en büyük rakibinin Nevşehir olduğunu dile getiren Gürakan, “En büyük rakibimiz Nevşehir. 120 kilometreden sonrası Nakliyeden dolayı maliyeti artırıyor. Buradan kalkıp Trabzon’a ürün sattığınız zaman nakliye ürün fiyatının üzerine çıkıyor. Biz kendi bölgemizde ağırlığı olan bir şirketiz. Isparta, Burdur, Antalya, Denizli, Uşak, Bucak… Uzak kentlere de gidiyoruz. Ama bunun sürekliliği yok tabi. Kendi bölgemizde ciddi bir pazara sahibiz” ifadelerini kullandı. 

YÖRESEL ÜRÜN KATEGORİSİNDE 

Üretilen Bimsblok’un yöresel bir ürün olduğuna da işaret eden Gürakan, “Meclis kararımız var. Yöresel bir ürün olduğu için o bölgenin ürününü zorunlu hale getirebiliyor meclis. Dış cephede bimsblok kullanma zorunluluğu var. Ama zorunlu olmasa bile zaten müteahhitler bu anlamda duyarlı. Isparta’nın kendi ürününü kullanıyor ve kaliteden de oldukça memnun” dedi. 

BAŞKAN GÜNAYDIN ÖZEL OLARAK İLGİLENİYOR 

Her noktada olduğu gibi ISBAŞ Bimsblok Fabrikasında da kaliteyi ön planda tuttuklarına değinen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da “Özel kalıplar yaparak kalitemizi bir üst noktaya daha ulaştırdık. Üretimimiz bu ayrıntılar ve iyi idare yöntemiyle fabrikamızın performansı en üst noktaya ulaştırıldı. Kalitemiz en üst düzeyde, daha da yükseltmek amacıyla çalışıyoruz. Pomzada en iyi şekilde granür ayarlamasını yaptık. Neticede bütün malzemelerimizi çok daha düzgün hale getirerek kalitemizi ileri boyutlara taşıdık” ifadelerini kullandı. 

STOK VE DÖNER SERMAYE GENİŞLEDİ 

İkinci bir konu olarak da kurumuş mal stokunu artırdıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Malın iç kurutmadan çıktıktan sonra saha kurutması da önem taşıyor. Bu stokumuzu da 4 milyon adede çıkardığımız için bunu da sağlamış olduk. Fabrikamızı her zaman geliştiriyoruz. Bu fabrikamız 4 milyon adet stok yapıyor. Bunu hesapladığınızda stok ve döner sermayesinin oldukça genişlediğini göstermiş oluyor. ISBAŞ’ımızda hayal ettiğimiz bu zirveye de ulaşmış olduk. Fabrikamızın üretim, satış, kalitesi olarak zirvedeyiz. Allah nazar değdirmesin. Tabi burada da fabrika genel müdürümüz Ömer Tahir Gürakan’ın bu gayretleri çok önemli. İstediklerimizin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu girdinin de Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.