Isparta’nın Tek Sorunu Yatırım ve İstihdam

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) seçimleri için başkan adayı olan İsmail Rüştü Çelik ve yönetim kurulu adayları, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Isparta’nın Tek Sorunu Yatırım ve İstihdam

İsmail Rüştü Çelik, ITSO’ya talip olma nedenlerini açıklarken, Başkan Günaydın’da, şehirde sanayi ve istihdama ihtiyaç olduğunu söyledi.

Isparta’yı kapsayıcı, kucaklayıcı bir ortamı yakalamak düşüncesiyle ‘şimdi değişim zamanı’ sloganı ile yola çıkarak ITSO’ya talip olduklarını belirten İsmail Rüştü Çelik, “Öncelikle sizlerin desteklerini yanımızda görmek istiyoruz. Isparta’nın milli takımını oluşturuyoruz.

Önümüzdeki süreçte Isparta’nın üretiminde, istihdamında görev alan sektörler maalesef bir zemin kaymasıyla karşı karşıya. Üretim ve istihdamdan uzaklaşıp sadece hizmet sektörüne yönelen bir Isparta ile karşı karşıyayız. Üretimde, istihdam noktasında ciddi anlamda katkı sağlayacak olan sektörlere ihtiyacımız var.

Bu sektörlerin gelişmesi için yerel yönetimle, siyasi iradeyle ve sektör temsilcileriyle işbirliğine ihtiyaç var. Isparta Belediyesinin yatırımcıların önünü açacak bir yatırım takip merkezinin oluşturulmasını özellikle istirham ediyorum. Böyle bir çalışmanın içerisinde olunursa Isparta’ya daha fazla iş, aş noktasında ciddi katkılarınız olacaktır. Bu noktada sizler zaten yatırımcının önüne kırmızı halılar bile seriyorsunuz. Bu halıları daha da uzatma noktasında sizinde gayretlerinizin olacağına hiç şüphem yok” dedi.

ITSO Başkan Adayı İsmail Rüştü Çelik ve yönetimin kendisini ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, düşüncelerin paylaşılmasının güzel olduğunu ifade etti.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın tek sorunu yatırım ve istihdam. Bunun önünü açmak zorundayız.

Isparta’da üretim olayı yok denecek kadar az. Türkiye’de tüketim toplumu oluşturan iş sahaları fazlaca kurulmaya başlandı. Bir cadde üzerine sayısız gıda marketleri açılıyor. Bir o kadar da fabrika açılsa iyi olacak. Belediye olarak istihdama katkı amacıyla fabrikalar kuruyoruz. Bütün gücümüzle ponza üzerinde istihdam oluşturmaya çalışıyoruz. Ciddi üretimler gerçekleştiriyoruz, yeni fabrikalar kuruyoruz.

Maalesef Isparta’mızda üretim ve istihdam kültürümüz yok. Şehrimiz el dokumacığını da kaybetti. Biz şu anda hep kaybetmekle meşgulüz. İnşallah bundan sonra üretim ve istihdam bilincini ortaya çıkarırız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum