Isparta'nın TÜBİTAK Başarısı

Isparta'nın TÜBİTAK Başarısı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2018 09:12
Isparta'nın TÜBİTAK Başarısı

Her yıl düzenli olarak TÜBİTAK tarafından düzenlenen lise öğrencileri araştırma proje yarışmasına en fazla proje ile katılan ilimiz öğrencilerinden rekor başvuru. 411 proje içinden 25’i Bölge finaline kalan projelerden 4 okulumuzun projesi Türkiye Finaline kaldı.

Rekor bir başarı elde eden öğrencilerimiz Antalya’da Türkiye Finaline katılacak. Süleyman Demirel Fen Lisesinden Melek Çiğdem KAHRAMAN’ın danışmanlığını yaptığı öğrencimiz Burak Günay’ın Fizik dalındaki “Engelsiz Ev” projesi, Mustafa Gürkan Anadolu Lisesinden Şengül ÇİFTÇİ’nin danışmanlığını yaptığı öğrencilerimiz Havva Burgaz ile Hatice Rümeysa GÜNEY’in Biyoloji dalındaki “Çam Ağacı Misel Gelişmesi Üzerine Etkileri” projesi, Şarkikaraağaç Asım Ve Sıddıka Selçuk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Erkan AKSU’nun danışmanlığını yaptığı Öğrencilerimiz "Şerfe ELMAS ile Recai Emre KARATEKİN’in Tarih dalındaki “Tarih Pusulası ''Geçmişini Bil, Geleceğine Yön Ver'' projesi ile Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Işık Meliha KILIÇ’ın danışmanlığını yaptığı öğrenciler "Seray Gamze DARAK ile Seda Zeynep YILDIZ"ın Tarih dalındaki “Türk İslam İlim Bilim Ve Düşünürlerimiz Ölmedi” adlı projeleri Türkiye Finaline Kaldı.

Ayrıca 4 okulumuzun projesi 2.cilik, 2 okulumuzun projesi de 3.cülük ödülü aldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.