Isparta'nın Üzerine Güneş Doğdu, Bulutlar Dağıldı

Isparta'nın Üzerine Güneş Doğdu, Bulutlar Dağıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2017 17:29
Isparta'nın Üzerine Güneş Doğdu, Bulutlar Dağıldı

Isparta Belediyesi‘Size Geliyoruz’ toplantılarına Halıkent Mahallesinde devam etti. Moda Park’ta düzenlenen toplantıya Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye meclisi üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Düzenlenen toplantıda mahalle sakinlerine belediye olarak 3 yıldan buyana yapılan çalışmalar, yapılacak çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Yine toplantıda vatandaşların eleştiri, öneri ve istekleri alındı.

Isparta Belediyesi Meclisi Üyeleri belediyenin sosyal ve kültürel çalışmaları, park ve bahçeler ve imar konularında bilgilendirmelerde bulundu. Belediye Meclisi Üyesi Gürsan Taştekin, sosyal konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Taştekin, Başkan Günaydın’ın özverileriyle Gıda ve Giyim Bank oluşturduklarını söyledi. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi insanlara kendi almak istedikleri ürünleri almalarının önünün açıldığını kaydeden Taştekin, yine Halıkent Mahallesinin faydalandığı sosyal yardımlarla ilgili istatistiklerden de bahsetti. Halıkent’in sosyal yardımlardan yararlanan mahalleler arasında şehirde neredeyse en alt sıralarda olduğunu belirten Meclis Üyesi Taştekin, “Biz bundan üzülmüyoruz, çünkü mahallenin sosyal durumunu ortaya koyuyor, yine bunun yanında mahallelinin karşılıklı dayanışması da yatıyor” dedi.

2015 yılında 76 aileye fakir maaşı verildiğini, şu an itibariyle bu rakamın 200 civarında olduğunu söyleyen Belediye Meclisi Üyesi Gürsan Taştekin, yine 2016 yılında 552 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirtti.

Belediye olarak sosyal yardımları yaparken her gelene değil, belli kriterlerin ele alındığını ve elemeler sonrasında gerçekleştirildiğine değinen Taştekin, sosyal yardımlarda 2015’te 161, 2016 yılında ise 362 başvurunun reddedildiğini aktardı.

Belediye Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy da, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından odaklandıkları en önemli konulardan birisinin otoparklar konusu olduğunu aktardı. Gülboy, meclis kararıyla her daire bir otopark uygulamasını başlattıklarını yine belediye olarak da otopark hamleleri kapsamında 6 otoparkın faaliyete geçirildiğini kaydetti.

Isparta genelinde 165 bin taşıtın bulunduğunu bunun 90 bininin merkezde bulunduğunu söyleyen Gülboy, şehir merkezinde 70 bin konut bulunduğunu aktardı. Her konuta ortalama 1,3 araç düştüğünü belirten Süleyman Gülboy, “Meclis kararlarıyla her konuta bir otopark kriteri getirildi. 2015 ile birlikte yapılan binalarda bunlar yapılıyor. Şehir otoparklarına önem verdik. 2800 kapasiteli 6 otoparkın işletmeye açılması yapıldı. Pirimehmet otoparkı ile 3100 araçlık otoparka ulaşmış olacağız. Otoparklardan alınan ücretler sembolik, hizmet amaçlı çalışmalardır”görüşlerinde bulundu.  

Yapı ruhsatı olarak 2016 yılında 703 ruhsat verdiklerini bununda 6000 daireye tekabül ettiğini belirten Gülboy, belediye olarak bisiklet yollarına başladıklarını anlattı. Gülboy, “Bisiklet yollarına başladık. Çok önem veriyoruz. Gerek trafik gerekse hava kirliliği en önemlisi spor noktasında fiziksel aktivite oluşturduğu için önemsiyoruz. Pilot olarak Mimar Sinan Caddesinden başlandı. Bu ilk etapta 10 km’ye çıkacak” görüşlerinde bulundu.

Isparta’da kentsel dönüşüm uygulamaları yapıldığını, Hisar Sülübey, Gülcü Mahalleri gibi yerlerde bu uygulamaya başlanacağını aktan Gülboy, “Daha nitelikli bir kentte yaşam hedefliyoruz. Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş mahallelerinde de yeni çalışmalar yapılıyor. Yeni durumunda geniş caddeler var. 18 uygulamaları tamamlanmak üzere. Yine yeni şehir çalışmaları devam ediyor. Fuar alanı olarak geçiyor.Belediye binası, konut alanları, yeşil alanları olacak. Yeni otogar ihalesi yapıldı. 200 dönüme oturan bir alan. 2 yılda bitirme hedefi var. Gül 2 sanayi sitesi imar planları kesinleşti” diye konuştu.  

Isparta’nın belediye olarak yeşil alan, sosyal ve kültürel alanda altyapısını tamamlamış iller arasında olduğunu aktaran Belediye Meclisi Üyesi Nail Bayram da, “Isparta 1 milyon 540 bin metrekare yeşil alan var. Şehrimize 1 milyon ağaç ile 500 bin gül dikimi gerçekleştirildi. Isparta belediyesi her konuda olduğu gibi yeşil alanda da altyapısını tamamlamıştır. Çalışmalarına devam etmektedir”ifadelerinde bulundu.  

Belediye Meclisi Üyelerinin bilgilendirmelerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın iki yıl içerisinde Türkiye’nin bambaşka bir yeri olacağının görüleceğini söyledi. Başkan Günaydın, “Isparta Belediyesi çalışıyor. Çok farklı noktalara doğru gidiyoruz” derken, kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Altyapı ile ilgili olarak göreve geldiği günden buyana üzerinde durduğu ana konular arasında olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “260 km altyapı, 30 km ana bypass hattı, 11 bin dağıtılmış ızgara kullanıldı. Yağmur suları 9 yerden derelere deşarj ediliyor” dedi.

Altyapının Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkat çeken Günaydın, “60 litrede çok iller selle boğuşurken, Isparta’da insanlarımızın topuğu bile ıslanmadı. Altyapı çok önemlidir. Benim derdim Isparta kadar, tüm vilayetlerimizin de bu altyapıyı yapmasıdır. Ama bu konu üzerinde ciddiyetle duran yok. İlk başkanlığımda 580 evi su basıyordu, şu anda ise bunu sıfıra indirdik. En önemli proje ilimiz için altyapıdır” dedi.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte artık her türlü yatırımı yapabileceklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Bir şehrin altyapısını yapmazsan, üstünü altınla kaplasan hiçbir işe yaramıyor” görüşlerinde bulundu. 

Şehre göreve geldiğinden buyana 1 milyon ağaç diktiklerini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yeniden yeşil Isparta olduk. Yaşanabilir şehirler arasında buda büyük etkendir. İlimizde kişi başına 5,5 ağaç düşüyor” ifadelerinde bulundu.

Tüm yatırımları belediyenin kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten Başkan Günaydın, “Altyapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte otopark çalışmalarına başladık ve 6 otopark hizmete sunuldu. Bunları yapabilmek için öncelikle altyapıyı tamamlamak gerekiyordu. Isparta’nın üzerine güneş doğdu, bulutlar dağıldı. Yeni yapılan konutlara otopark zorunluluğu getirdik. Bu binaların altlarına da otoparklar yaptırıyoruz. İşimiz kolaylaştı. Isparta’yı daha güzel bir şehir haline getireceğiz. Bir buçuk yıldır şehir süsleme sanatı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ahşap sanat merkezimiz 7 yıldır gece gündüz çalışıyor. Yine ISMEK olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz.Isparta işini ortaya çıkardık. Isparta’yı yakın bir tarihte sanatta, ekonomide dünyada zirveye çıkaracağız. İstihdam üreten tek belediye Isparta belediyesidir” görüşlerinde bulundu. 

Isparta’da 1800 sokağın olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,“Mahallelerimizde sokak bazlı asfalt çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yakında büyük projelerimize başlıyoruz. 6 Mart’ta ihalesini yaptığımız ve birilerinin dediği ‘fantezi’ projelerden birisi olan Yeni Otogar Projesidir. Bunu 2 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. 3 dakika içerisinde şehre ulaşılabilecek.Otogara ulaşacak alternatif yollardan ulaşılabilecek. Bunun yeri değişmeyecek.Şehirleri de insanlar gibi düşünmek lazım. Yine mevcut Etnografya Müzemize 400 metre daha ilave müze yapılacak.

Bundan sonrada büyük projelerimiz geliyor. Fabrikalarımızda da çalışıyoruz. Özel sektörün üzerinde çalışıyoruz. En zengin belediye Isparta Belediyesidir. En fakir belediye döneminden yine en zengin belediye haline geldik. Arada bir boşluk olmasaydı, şu anda büyük projelerimizin tamamı bitmiş olacaktı. Araç parkımızı yeniledik. 4 ayda amorti ettiriyoruz. Bir milyon 800 bin liraya asfalt fabrikasını kurduk, bunu da üç ayda amorti ettik. Bunların tamamını kendi imkanlarımızla yapıyoruz.

 

Dünyada her şey eskir. Giyilen giysiler, binalar eskir. Dünya durmaz, dolayısıyla hiçbir şey durmaz. Isparta Belediyesi de buna paralel durmuyor, çalışıyor. Isparta’mız yaşanabilir şehirler ve yaşam kalitesinde birinci olmuştur” görüşlerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.