Isparta’nın Yeni Rekabet Alanı Üniversite Olacak

Doç. Dr. Suat Kolukırık, hükümetin 2023 hedefi vurgusunda eğitimin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2012 17:40
Isparta’nın Yeni Rekabet Alanı Üniversite Olacak

Son dönemde Bilim Şehri Isparta algısının önemine işaret eden Kolukırk, “Kuşkuşuz 2023 Türkiye'sine ulaşmada temel merkezlerimiz üniversiteler olacaktır” dedi.

Ajans32’ye konuşan Doç. Dr. Suat Kolukırık kentin gelişiminde ve refah düzeyinin artmasında üniversitenin rolünün desteklenmesi gerektiğini belirtti. Isparta, 'gül' ve 'halı' kadar üniversitesiyle bilinir bir kent olmuştur diyen Kolukırık, kentin değişim ve dönüşümünde üniversiteyle yapılacak her türlü işbirliğinin kentin refah seviyesine olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Halihazırda Isparta'daki en büyük kurumun üniversite olduğunu belirten Doç. Dr. Suat Kolukırık, neden Isparta'yı bir üniversiteler kenti olarak planlamayalım?” ifadelerini kullandı.

ISPARTA’NIN EN ÖNEMLİ REKABET ALANI EĞİTİMDİR
Üniversiteye yalnızca geçimimizi sağladığımız bir yer gözüyle bakamayız. Günümüz dünyasında artan rekabet şartları bilimsel üretim ve stratejik yatırımları ön plana çıkarmaktadır. Sahip olduğumuz değerleri yönetmek ve ortak hareket etmek Isparta'mıza pozitif değerler kazandıracaktır. Isparta'nın bir eğitim kenti ve eğitim vadisine dönüşmesi durumunda kentte yaşayanlar bu süreçten olumlu etkileneceklerdir. 2023 Isparta'sında kentimiz, yetişmiş insan gücünün yerleşmek için ilk sırada tercih ettiği bir kent haline gelmelidir. Çevre iller ile karşılaştırdığımızda Isparta'nın rekabet edeceği en önemli alan eğitim ve üniversitelerdir dedi.
Doç. Dr. Suat Kolukırık, “Kentle iç içe bulunan üniversiteler kentin sosyal ve ekonomik gelişiminin öncüsü olabilmektedirler. Özellikle küçük ölçekli kentlerdeki üniversitelerin bu rolünü Türkiye'de ve Dünya'da taşıyabildiği pek çok örnek bulunmaktadır. Bir kenti yaşanılabilir ve nitelikli kılan en önemli unsurlardan birinin kentin tüm boyutlarıyla birlikteliği üzerinedir. Üniversitenin kurulmasıyla birlikte Isparta'da yaşanan değişimleri hep birlikte gözlemliyoruz. Bugün kafeler caddesi deyince aklımıza üniversite gençliği geliyor. Apartlar, restoranlar, spot mobilyacılar, mağazalar, artan ulaşım firmaları ve sefer sayılarıyla üniversite öğrencileri kentimizi Türkiye ve Dünyaya bağlıyorlar. En azından Isparta fırınları öğrenciler için günde 50 bin ekmek pişirmek için uğraşıyor” dedi.

ZENGİNLEŞME PROJESİNİN MOTORU
Yaşadığı çağı anlamayan, değişim ve dönüşümün önünü tıkayan her türlü mekanizma yıkılmaya mahkumdur diyen Doç.Dr. Kolukırık, Anadolu'da açılan üniversiteleri zenginleşme projesinin adımı olarak tanımladı. Değişimin ana motoru idealler, gençler ve üniversitelerdir. Bizim sahip olduğumuz kültür, yeryüzünü bize coğrafya kılan bir kültürdür. İnsan ve hizmet merkezli olmak demek, tüm dünyayı içine alan ve küresel adaleti hedefleyen proje demektir. Kuşkuşuz 2023 Türkiye'sine ulaşmada temel merkezlerimiz üniversiteler olacaktır ve üniversitelerimize önemli görevler düşmektedir. Üniversitelerimiz sadece meslek sahibi gençler değil, ahlaklı, paylaşımcı ve fedakâr gençler de yetiştirecektir. Tabidir ki geçmişimizle övünen bizlere küresel rekabette yer almak ve küresel sisteme adalet ve sevgi katmak için ortak hareket etmek ve verimli çalışmak düşer” şeklinde konuştu.
Ajans32’ye konuşan Doç. Dr. Suat Kolukırık, Isparta Valisi Memduh Oğuz’un Bilim Şehri Isparta vurgusunun son derece önemli olduğunu kaydetti. Kolukırık, “Isparta tarihten bu yana çok önemli bir ilim şehri olmuştur. Şimdi bu süreci ete kemiğe büründürmek gerekmektedir. Isparta’nın bilim şehri olması hayal değil, bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaç sadece Isparta’nın değil, Türkiye’nin ihtiyacıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum