Isparta’nın Yıllık İçme Suyu İhtiyacı 20 Milyon Metreküp

Isparta Belediyesi vatandaşlara yüksek kalitede içme suyu sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2012 11:26
Isparta’nın Yıllık İçme Suyu İhtiyacı 20 Milyon Metreküp

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla geçen yıl devreye sokulan iki adet 5 bin metreküplük su depolarının yanı sıra, şehre saniyede yaklaşık bin litrelik su akışı sağlanıyor.

Yaz aylarına girilmesi ve vatandaşların gerek sulama gerekse içme suyu olarak kullandığı miktarlarda meydana gelen artış nedeniyle 27 Haziran 2012 Çarşamba günü itibariyle Eğirdir’den saniyede 200 litre su alınmaya başlandı. Normal mevsimde Eğirdir’i kullanmayan Isparta Belediyesi, şehrin su ihtiyacını Darıderesi Göleti ile tabi kaynaklardan karşılıyor.

Belediye Başkanı Günaydın, şu an itibariyle Darıderesi Göleti’nden saniyede 500 litre, tabi kaynaklardan ise 200 ila 300 litre arasında içme suyu temin edildiğini belirterek, “Son günlerde Eğirdir’den de yoğun kullanım nedeniyle saniyede 200 litre civarında içme suyu teminine başladık” dedi.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler veren Günaydın, Darıderesi Göleti, tabi kaynaklar ve Eğirdir Gölü’nden alınan suların İçme Suyu ve Arıtma Tesisleri’nde karıştırılarak, arıtmaya tabi tutulduğunu ve gerekli işlemler sonrasında içme suyunun Isparta halkına sunulduğunu belirtti.

‘İçme sularımızda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Halkımız güvenle içme sularını kullanabilir’ diyen Günaydın, şehrin yıllık su ihtiyacının 20 milyon metreküp olduğunu aktardı. “İçme suyu olarak 2011 yılında Darıderesi Göleti ile tabi kaynaklardan 7’şer milyon metreküp, Eğirdir Gölü’nden ise 6 milyon metreküp su temin ettik. Şehrin geçmişte su kaynağı olarak kullanılan Gölcük Krater Gölü’nden ise kesinlikle su alımı yapmıyoruz. Halkımıza kaliteli suyu daha ucuza içirebilmek için Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.