Isparta'nın Yüzünü Güldürdü

İtalya’da yapılan Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda 75 kiloda gümüş madalya kazanan IYAŞ Gençlik Spor Kulübü’nün Milli Boksörü Sema Çalışkan’a IYAŞ’ta yapılan törenle madalyası takdim edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2014 01:17
Isparta'nın Yüzünü Güldürdü

Toplantıda konuşan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol “Avrupa şampiyonasında genç bayanlarda başarı elde eden Sema Çalışkan, IYAŞ spordaki başarısı bizi çok onurlandırıyor. İtalya’da 21-27 tarihleri arasında yapılmış olan genç bayanlar boks şampiyonasında 2. oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Olimpiyat oyunlarında, Çin’de Türkiye’yi temsil edeceğine inanıyoruz. Seçmelerde de elde edeceği başarılarının da etkisi olacağını düşünüyorum. Dünya şampiyonluğuna da gideceğine inanıyorum. Çalışmalarından son derece memnunuz. Bu başarılarda göstermiş olduğu gayretin bir sonucudur. Önümüzdeki dönemlerde dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde edeceğine inancımız tam” dedi.

Sadece boksta değil diğer branşlarda da çok sporcumuz olduğuna değinen Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek “Boksta Sema’nın ve antrenörünün gayretli ve azimli çalışmaları neticesinde iyi bir derece elde ettiler. Türkiye şampiyonluğu, dünya üçüncülüğü ve en son İtalya’da yapılan maçlarda ikinci olması ve finale kalan tek sporcu olması muhakkak bizi gururlandırır. Sadece boksta değil diğer branşlarda çok aktifleşmeye başladık. Atıcılıkta şu anda 2 tane milli sporcumuz var. Rusya’da yapılacak olan halter şampiyonasına 2 tane sporcumuzu gönderiyoruz. Ben inanıyorum ki 3-4 yıl içerisinde Isparta’dan en az 10 branşta Avrupa, Dünya hatta 2016 ve 2022 olimpiyat şampiyonlukları bekliyorum.

“OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU
ÜLKEME KAZANDIRACAĞIM”
IYAŞ Gençlik Spor Kulübü’nün Milli Boksörü Sema Çalışkan “Geçen sene dünya üçüncüsüydüm bu sene de İtalya’da yapılan Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonasında Avrupa ikinciliğini elde ettim. Sadece bunlarla sınırlı kalmayacağım hedefim büyük daha da ilerleteceğim. Olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandıracağım” şeklinde konuştu.

Sema Çalışkanın Antrenörü Melih Şah “Isparta’da bazı şeyleri değiştirdiğimize inanıyorum. Belli başlı ideallerimiz var. Bu ideallerimiz doğrultusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Maddi ve manevi desteklerini esirgeyemeyenlere teşekkür ediyoruz. Bu başarılarımızı daha da büyüterek eksik olan olimpiyat madalyasını da alacağız” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.