Ispartaspor Düşmanları Bayram Yapabilirsiniz!

Akdeniz Gazetesi Spor Şefi Levent DOĞAN Ispartaspor İçin Yazdı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2011 13:32
Ispartaspor Düşmanları Bayram Yapabilirsiniz!

Güller diyarının profesyonel futbol liglerindeki temsilcisi Ispartaspor, önümüzdeki sezon amatör kümede mücadele edecek.!

Kuruluşundan bu yana ilk kez böylesine rezil bir dönem yaşayan pembe-yeşilli takımın küme düşeceği daha lig başında belliydi. Meslektaşlarımızla birlikte bugüne kadar çabaladık. ‘Çabaladınız da ne oldu!’ diyenler de olacaktır. Bu zamana kadar gelindi ve Ispartaspor mücadele ederek kümede düştü. Ispartaspor’un bu durumlara düşmesine en çok üzülenlerden biriyim. Bu takım için gözyaşı döktüğüm günler oldu. Çevremdeki insanlar bile, ‘Bu kadar kendini kaptırma. Düşerse düşsün. Koca şehir düşünmüyor siz kendinizi niye bu kadar kasıyorsunuz?” şeklinde diyenlerde oldu.

Bu zamana kadar itekleyerek gelindi. Ispartaspor bugün yıllardır yerinde sayıyor ve hatta geriliyorsa bunun birçok nedeni var.

Bu nedenlere örnek verecek olursak;

1- Düzenli gelir kaynaklarının olmaması,

2- Şehrin dinamiklerinin takıma destek vermemesi,

3- Bilinçsiz ve beceriksiz idarecilerin takımın başına getirilmesi,

4- Günlük düşünülmesi,

5- Araştırılmadan ve büyük maliyetli transferlerin yapılması,

6- Altyapıya gereken önemin verilmemesi,

7- Spor kamuoyundaki çeşitli gruplaşmalar,

8- Her dönemde siyasetin spora sokulması vb.,

9- Verilen sözlerin lafta kalması,

10- Milletvekillerinin Ispartaspor ve spora ilgisiz olması,

11- Otopark v.b. gelirlerinin spor kulüplerine değil de özel şahıslara veren yönetimler.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Yaşanabilir kentler arasında 3. sırada yer alan ve zenginlerin şehri olarak tanınan Isparta’nın artık bir profesyonel takımı yok. Ne kadar acı, ne kadar utanç verici! Küçük ilçe takımları Bank Asya 1. Lig’de, 2. Lig’de ter dökerken Ispartaspor amatörde mücadele edecek. Yakışıyor mu güller diyarına? Yakışıyor mu Cumhurbaşkanı, Bakanlar yetiştiren koca Isparta’ya? Bir takımımız vardı o da bağıra bağıra düşürüldü… “Ispartaspor düşse de rahatlayalım” diyen zihniyetler artık bayram yapabilir. Sonunda 44 yıldır yapılamayanı yaptınız!

Aydın, Uşak ve Burdur’un profesyonel liglerde takımı yok. Bu illerin halkı ne kadar üzülüyor takımların gittiğini hala da çıkamadılar. Isparta’da maalesef yazık gülerek baktığı kentlerin yanına gitti. Ispartaspor’un değerini birkaç yıl içinde anlayacağız, anlayacaksınız. Ispartaspor’la birlikte şehirde küme düşmüştür. Halkı da, esnafı da, başkanı da, basın mensubu da amatöre düşmüştür.

Bu arada (BAL) Bölgesel Amatör Lig’den çıkmak çok zor değil. Ispartaspor ne pahasına olsun ilk yılında çıkarılıp profesyonel hayata geri dönmeli. Pembe-yeşilli takımın belini borçlar büktü. Bu borçları tekrar yapmamak çok daha önemli.

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum