Isparta’ya 13 Bin Kişilik ‘Er Meydanı’

Isparta’ya 13 Bin Kişilik ‘Er Meydanı’

Yayınlanma:
Isparta’ya 13 Bin Kişilik ‘Er Meydanı’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Işıkkent Mahallesindeki eski ISBAŞ fabrikası alanına 8 milyon liraya mal olacak Güreş Alanı ve Sosyal Hizmet Tesisleri yapacaklarını belirterek; “Yapacağımız yer 13 bin kişi kapasiteli olacak” dedi. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilk olarak geçtiğimiz yıl kamuoyuna açıkladığı Güreş Alanı ve Sosyal Hizmet Tesisleri’nin projesini dün yaptığı basın toplantısı ile bizzat tesislerin yapılacağı alanda gazetecilere anlattı. 

GÜNAYDIN; “İNŞAAT BİR KAÇ GÜN İÇİNDE 

BAŞLAYACAK VE 7 AYDA BİTİRİLECEK” 

Dün saat 12.00’de gerçekleştirilen toplantıda Belediye’nin Birim Müdürleri de hazır bulundu. Başkan Günaydın, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “50 dönüm arazinin projesi tamamlanmış olacak. Burada Gökkubbe, kapalı ve açık otopark var. Güreş alanının ihalesi yapıldı ve müteahhit birkaç gün içerisinde yapımına başlayacak. Sözleşme şartnamesine göre 7 ayda bitirilecek ama biz 4,5 ayda bitirilmesini istiyoruz. Projemiz bugün Isparta’nın sosyal yaşantısını tamamlayacak bir yapı. Artık Isparta, kulübe ve gecekondu sosyal tesisleri yapmıyor. Belki ben de yaptım. Örneğin Gülcü Mahallesi’nde bir sosyal tesisin temeli atılmıştı, 1999 yılında ben de yapmıştım. Ama onları da yapanların eline sağlık. Teşekkür ediyoruz. O günkü imkanlarla Isparta’nın sosyal ihtiyaçları giderilmeye çalışılmış. Her mahalleye siyasi anlamla yapılanlar da var. Bu çok yanlıştı. Biz şimdi büyük tesisler yaparak gidiyoruz.

“BURASI SADECE GÜREŞ İÇİN DEĞİL 

ÇOK AMATLI BİR TESİS OLACAK”

Bugüne kadar yatırım sıkıntısı çekmiyoruz. Rahatlıkla karşılıyoruz. Güreş alanı projesi 7 Milyon TL. Isparta’ya Ankara’dan 7 milyon lira para getirdiklerinde günlerce konuşuyorlar ama biz o parayı bir tesise harcıyoruz. Bu proje çok kullanışlı ve çok maksatlıdır. Bu projenin yapılmasına sebep olan etken Türk güreşidir. Türk güreşi bin yıldan bu yana devam eden yağlı pehlivan güreşleridir. Bu güreş müsabakalarını yapabilmek için tesisimizin olması gerekir. Gökkubbe olmasa 23 Nisan Çocuk Festivali’ni, Tarım Fuarı’nı, Kitap Fuarı’nı yapamazdık. 11-15 Mayıs’ta Gül Fuarı ve Gül Festivali’ni kutlayacağız. Bunlar yapı olunca gerçekleştiriliyor. Bu yapılar hem kültürel hem sosyolojik anlamda Isparta’ya seviye atlatacak yapılardır.

“BU PROJE GÖKKUBBEYİ 

TAMAMLAYICI ÖZELLİKTE OLACAK” 

Gökkubbe Fuar Merkezi, otopark ve kapalı Pazar yerinin tamamlanış projesi güreş alanı olacak. Çok kibar bir sistemle güreş alanını yapacağız. Burada çelik sistemlerle, üzerini gölge haline getiriyoruz ve üzerleri kapatılıyor. Burada başka etkinlikler de olacak. Tabanı çim olacak ve üzerinde su birikmeyecek. Sevimli bir sosyal tesis inşa edilecek. Ayrıca güreşçiler için duş yerleri olacak. Güreş alanının etrafında oturma alanları olacak.

Isparta’da ilk kez böyle bir tesisin yapımını başlatıyoruz. Bunun herhangi bir yerde benzeri yok. Isparta’ya özgü bir proje olacak. Gökkubbe de Isparta’ya has. Kuleli Etnoğrafya Müzesi de Isparta’ya özgü. Arkasında 400 metre müze de hiçbir yerde yok. Benzeri olacaksa bizden sonra olacak. 

“YAPILACAK TESİSLERİN ÇEVRESİNDE 

YÜRÜYÜŞ YOLLARI DA OLACAK”

7 Milyon lira net 1 milyon lira da çevre çalışmaları olacak. Stadyumda herkes yürüyor. Bu mahallelerdeki vatandaşlarımız da bu tesiste yürüsün. Yanlarda yürüyüş yolları olacak. Ayrıca etrafa yer yer spor aletleri konulacak. Alanın her tarafına toplam 30 bin adet gül dikiliyor. Isparta’ya son 2 yıldır 500 bin gül dikildi. Buraya da 60 çeşit yediveren gül dikildi. Gül dikim sayımız 1 milyona ulaşacak. Isparta’yı açık gül müzesi haline getirmek istiyoruz. Her yer gül olduğunca Isparta cennete yakın yer olsun desinler.

“TESİS 13 BİN KİŞİ 

KAPASİTELİ OLACAK” 

13 bin kişi burada rahat rahat müsabakaları izleyebilecek. Sıkışılarak oturulursa yaklaşık 20 bin kişi oturabilir. Bu tesis Isparta’nın en büyük, en estetik sosyal tesisi. En geç 7 ayda en erken 4 ayda bitirilecek. Bu alanla birlikte Gökkubbe tesisi tamamlanmış olacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.