Isparta’ya 2’nci OSB Şart

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aybatılı ve ekibi ITSO Başkanı Başdeğirmen ve ekibine ziyarette bulundular.

Yayınlanma:
Isparta’ya 2’nci OSB Şart

Başkanlar Isparta’nın en önemli ihtiyaçları arasında 2. OSB olduğunu ve çalışmalara biran önce başlanması gerektiğinin altını çizdiler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibine ziyaretler sürüyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural ve çok sayıda oda başkanı ile birlikte ITSO Başkanı Başdeğirmen ve ekibini ziyaret etti. Meclis Başkanı Osman Şahlan ve ITSO Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Isparta’ya yapılacak hizmetler konuşuldu.

ITSO Başkanı Başdeğirmen ile birlik beraberlik içinde işbirliğiyle Isparta’ya en iyi hizmeti vereceklerini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı şunları söyledi:

“ Artık görev başındasınız bundan sonra 4 yılda Isparta’ya en iyi hizmeti nasıl veririm diye düşünmeniz gerekiyor. Size oy verenlerin de beklentisi budur. Ispartalı hizmet bekliyoruz. Isparta’nın hizmetlerine hep birlikte cevap vereceğiz. Ispartamızın mutlaka gelişmesi ve ilerlemesi için el birliği içinde olacağız. Isparta’da kalkınmada öncelikle illere ilave edilmedi. Bunun sıkıntılarını çektik.

Ispartamızı Kalkınmada öncelikli iller arasına aldırmalıyız. 2. OSB’yi kurmamız, Küçük sanayiyi geliştirmemiz, hızlı tren projelerini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunları Ankara ile hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Çok çalışmamız ve elbirliği ile hizmet etmeliyiz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği en büyük sivil toplum kuruluşu siz ve Ticaret Borsası hep birlikte aynı yolda hizmet için ilerlemeliyiz ve diyalogları devam ettirmeliyiz. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok.

İnsanlar umutsuzluğa kapıldı Isparta’ya bir şey yapılmıyor gibi umutsuzlukları elbirliği ile kırmamız gerekiyor. Üniversitemizi büyütmek, uçak seferlerini düzenli hale getirmek, gerekiyor. Isparta’da yaşayan tüm insanları yanımıza alırsak hizmetlerin en iyisini yaparız. Sizlerle beraber seçilen tüm yöneticileri hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yapacağınız her icraatta sizlerle beraber olacağız.”

HERKES AYNI MASADA OLURSA SESİMİZİ ANKARA’YA DAHA İYİ DUYURURUZ
ITSO Başkanı Başdeğirmen de konuşmasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile oda başkanlarına teşekkür ederek şöyle devam etti:
“Öncelikle bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Her zaman desteklerinizi gördük. Aldığımız sorumluluğun çok büyük olduğunu biliyoruz. Ispartamızın eksiklerinin çok olduğunun farkındayız. Bunları çözeceğimize inanarak göreve talip olduk.

Elbette görevimiz zor ama zoru başarmak gerekiyor. Sizlerin desteği ile birlikte birlik beraberlik içinde olursak hiçbir şey zor olmaz. Isparta’nın birikmiş sorunları var. Bunları çözmemiz gerekiyor. Esnaf Odaları Birliği olarak sizlerin desteği çok önemli. Diğer işadamları derneklerimizle beraber sorunları tartışıp görüşüp çözeceğiz. Uçağı ne kadar istediğimizi Havaalanında gösterdik. Bu tür faaliyetlere devam edeceğiz.

Bizi mutlu eden çok önemli bir gelişme yaşandı. Coca Cola dün OSB’den yer aldı. Bu çok önemli Isparta için. Prestijli bir firma. Artık biz kendimizi daha iyi anlatıyoruz. Bunları destekliyoruz. OSB’mizde 4-5 parselimiz kaldı, talepler var, 250 bin dönüm bir alanda kurulan OSB’nin arkasında 260 bin dönüm daha yer var. Bunların kamulaştırılması gerekiyor. Kuruluşu yapılıp biran önce yapılması gerekiyor.

Yeni OSB kurmak kolay değil ancak hep beraber bunu yapacağız. 2. OSB’yi biran önce hayata geçirmemiz çok önemli. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Hep beraber bunları çözeceğiz. Üniversitemiz günden güne gelişiyor. Biz üniversitemizin gelişmesi için her türlü desteği veriyoruz. Çalışmalarımız içinde Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksek Okulu Projemiz var. Sanayicimize ara elaman yetiştirmeyi düşünüyoruz. Sanayicimiz, esnafımıza hizmet için elimizden geleni yapmak zorundayız.

Hep beraber, Ticaret Borsamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, İşadamları Dernekleri aynı masada oturursak Ankara’ya sesimizi duyurmamak için bir neden yok. Başaracağız inşallah. Birlik beraber içinde olacağız. Ben Isparta’nın gelişmesinde önümüzdeki yıllarda çok güzel şeyler olacak. Hep beraber bunları başaracağız. “

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.