Isparta'ya Afium Modeli AVM

Isparta'ya Afium Modeli AVM

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2015 11:44
Isparta'ya Afium Modeli AVM

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdare'ye ait OSB yanında bulunan 75 bin m2,lik fuar alanına Afyon'daki AFİUM modeline benzer bir AVM kurulacağını ve bunun için de ülke genlinde proje yarışmasına çıkacaklarını duyurdu.

İl Özel İdare'nin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanındaki 75 bin m2'lik arazisi yatırıma kazandırılacak. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, alanla ilgili düşüncelerini ilk kez gazetemize açıkladı. Daha önce buranın Aralık ayı içerisinde gündeme geldiğini ve satış teklifini meclis olarak reddettiklerini açıklayan Bolat, burayı yatırıma açmaya hazırlandıklarını bildirdi.

SANDIKLI'DAN ANTALYA'YA KADAR ALANDA SOSYAL ALAN YOK

Ocak ayı Meclisine Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç'in de katıldığını ve toplantı esnasında Özel'in söz konusu 75 bin m2'lik arsayla ilgili bir teklifi olduğunu belirten Bolat, şunları söyledi;

Buranın daha nitelikli ve rantabl şekilde kullanılabilmesi adına Afyon'daki AFİUM tarzı bir alışveriş merkezi yapılabilir şeklinde önerisi oldu. Biz de Şubat ayındaki meclisimizde konuyu gündemimize taşıyacağız. Sayın milletvekilimizin görüşü burada çok doğru bir tespittir. Burada atıl vaziyette olan 75 bin m2'lik alanın Sandıklı'dan Antalya'ya kadarki arada sosyal bir alanın bulunmadığı, insanların rahatlıkla gireceği nitelikli bir alışveriş merkezi bulunmadığından konuyu gündemimize taşıyoruz. Bu arsayla ilgili İl Özel İdaresi'ne sürdürülebilir bir gelir getirici, yap-işlet-devret modeli olur, kat karşılığı olur, bir model geliştireceğiz. Burada satış olmayacak. Ama Özel İdareye sürekli gelir getirici bir çaba içerisindeyiz.

BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ

Gayrimenkulu sattığınız zaman bir kez satıyorsunuz. Onun parasını harcayıp bitiriyorsunuz. Ama buranın rantabl şekilde bir AVM yapılarak, İl Özel İdaresi'ne gelir getirici bir yatırım, Isparta’da ve 203 köyümüzde yaşayan vatandaşlanmızın her birine hizmet olarak geri dönecektir. Biz burada devletin mallarını satma düşüncesi gütmüyoruz. Buradaki amacımız 450 bin Isparta’da ve kırsal kesimde yaşayan insanların hak ve hukukunu müdafaa etmektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaktır. Bu arsada yapılacak olan yatırımı, halkımızın hakkını müdafaa ederek, ileriye dönük daha yaşanabilir, daha refah bir hale getirip bizden sonra gelecek nesillere bir miras olarak bırakabilmek amacındayız.

ULUSAL PROJE YARIŞMASINA ÇIKACAĞIZ

Biz mecliste görüşüp komisyona havale edeceğiz. Kabul edildiği takdirde ulusal çapta bir proje yarışmasına çıkacağız. Projemiz oluştuktan sonra alan projesi çıkacak. Bu alan proje üzerinde yetkili organlar değerlendirip bu yarışmaya çıkılacak. Hangi proje seçilirse ihaleye çıkılacak. Bu yap-işlet-devret ya da kat karşılığı modeli olabilir. Bir model geliştirilip burayı yapmak istiyoruz, inşallah İl Genel Meclisinin görev süresi bitmeden önce tamamlanmış olur diye ümit ediyorum. 6 ay içerisinde proje işlemlerini tamamlayabilirsek, hızlı bir şekilde projelendirilmesi ve inşaata başlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum