Isparta’ya Benzemek İstiyorlar

Yozgatlı vatandaşlar, cumhurbaşkanı adayı hemşehrileri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini belirterek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la Malatya’nın, Süleyman Demirel’le Isparta'nın kalkındığını, Yozgat’ın da Ekmeleddin İhsanoğlu ile gelişeceğini

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2014 13:07
Isparta’ya Benzemek İstiyorlar

Yozgatlı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı adayı hemşehrileri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini belirterek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la Malatya’nın, Süleyman Demirel’le Isparta'nın kalkındığını, Yozgat’ın da Ekmeleddin İhsanoğlu ile gelişeceğini söyledi.

İlde Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun posterleri cadde ve sokaklarda bilboardlardaki yerini aldı. Vatandaşlar, herkesin Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na sahip çıkması ve destek olması gerektiğini savunuyor. Ali Rıza Erbulut, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı adayının Yozgat’tan çıktığını vurgulayarak, Yozgat milliyetçiliğinin gereği olarak herkesin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi gerektiğini söylüyor. Erbulut, "Burada A partisi, B partisi diye bir şey yok. Cumhurbaşkanı, partiler üstü, siyaset üstü bir merkezdir, halkın başıdır. Hangi partili olursak olalım bir tarafa koymalıyız. Burada söz konusu Yozgat’tan bir Cumhurbaşkanı adayı çıkmasıdır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, geçmişinde şaibesi olmayan, dürüst, 24 yıl boyunca İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin genel direktörlüğünü ve genel sekreterliğini yapmış örnek bir şahsiyettir. Bu yüzden sadece Yozgatlıların değil ülkemizin İhsanoğlu’na ihtiyacı var." dedi.

"CUMHURBAŞKANI SADECE BİR FİKRİN BİR PARTİNİN DEĞİL TOPLUMUN TÜMÜNÜ KUCAKLAYAN OLMALI"
Osman Yıldırım da Türkiye’nin cumhurbaşkanının sadece bir fikrin, bir partinin değil Türkiye’deki tüm insanların fikirlerini yansıtan, onların tümünü kucaklayan birisi olması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, "Cumhurbaşkanı, ayrıştıran değil birleştiren olması gerekir. Herkese eşit mesafede olmalıdır. Şu an 3 aday içerisinde en ılımlı olan ve Cumhurbaşkanı vasıflarının ağırlığını taşıyacak tek kişi var o da hemşerimiz İhsanoğlu’dur. Çünkü, geçmişinde en ufacık bir yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırma ihale verme gibi şaibeye karışmamıştır. Bu yüzden hem ilimizin hem de ülkemizin İhsanoğlu’na ihtiyacı var. İnşallah Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı İhsanoğlu olur." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum