Isparta’ya Çok Yakışacak

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin meydanı olması planlanan ve aynı zamanda kapalı Pazaryeri olarak da kullanılacak Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Fuar Alanı'nın tanıtımını yaptı. Günaydın tanıtım toplantısında sık sık isim kullanmadan önc

Yayınlanma:
Isparta’ya Çok Yakışacak

Tanıtım toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen, mahalle muhtarları ve esnaf katıldı. Davraz Kapalı Çarşı Projesi'nin mühendislik açısından çevrede görülmeyen bir çalışma olduğunu belirten Başkan Günaydın, kapalı pazar yerinin etrafında bulunan esnafa da bu projenini avantaj sağlayacağını söyledi. Başkan Günaydın "Güller diyarının simgesi olabilecek kapalı çarşı proje kapsamında çatı üstünde dev gül yaprakları ve gül tomurcukları yerleştirilecek. Buraya önceki belediye yönetimi döneminde 272 esnaf getirilmiş. Bir çoğu iflas etmiş, kayba uğramış. Onlar dükkanlarını bıraktılar gittiler yerlerine gelenler de dükkanları boşalttılar. Burası esnaf kan ağlatan bir yerdi. Bu kapalı çarşı onlara yüzde 10 destek sağlayacaktır. Tam kurtuluş olmayacak ama nefes aldıracaktır. Kurtuluşun tek çaresi var burayı projelerle canlandırmak. Etrafındaki tüm binaları bir hamlede yıkıp katlı otopark yapabiliriz. Burayı 5 ayda bitiririz. Bu projelerle esnafımızı kurtarabiliriz" dedi.

81 vilayet içinde Isparta'nın altyapısı en iyi il olduğunu belirten Başkan Günaydın, "Bir metre çapında 80 santimetre kalınlığında boruların döşeneceği yağmur suyu altyapı projesini kendi imkanlarımızla yapıyoruz. 1 milyon 500 bin TL'lik malzemeyi 900 bin TL'ye mal ediyoruz. Isparta Belediyesi Türkiye'nin en itibarlı belediyesi. Bu sevinci herkesle paylaşmak istiyoruz. İzolasyon, dolgu malzemesi üreten fabrikalar yapıyoruz, Ortadoğu'nun en büyük bimsblok fabrikasın kurduk. 80 kilometre asfalt yapacağız dedik. 72 kilometreyi bulduk. 6 ay sonra Etnografya Müzesi bitecek. Kışa doğru ITKM bitecek. Bahar mevsiminde açılacak. Bitmez denilen o çarşı da bitiyor. 35 dönüm üzerine yapılacak fuar ve çarşı olarak kullanılacak Gökkube Projemiz 30 Ağustos 2013'te açılacak. Şehrin geleceği bu hareket ve dönüşüme bağlı" diye konuştu.
1 Haziran 2012'de ihalesi gerçekleştirilen ve 17 Temmuz 2012 tarihi itibariyle inşaatına başlanan pazar yeri 8 bin metrekareden oluşuyor. Maksimum 18, minimum 11 metre yüksekliğe sahip olan pazar yeri yine maksimum 75 minimum 45 metre genişliğine sahip bulunuyor. Elektrikli aydınlatma özelliğine de sahip alan festival ve büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek. 2 milyon 130 bin liraya mal olan projenin çatı bölümünde dev gül tomurcuğu ve yaprağı da monte edilmiş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.