Isparta'ya Duble Yol Kazığı

Demokrat Gazetesi Isparta Kamuoyunu yakından ilgilendiren bir karneyi daha ortaya çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 14:50
Isparta'ya Duble Yol Kazığı

Burdur’un iktidar vekilleri bastırdı istediklerini aldı. Isparta’yı Antalya’ya bağlayan 114 kilometre mesafeli Dereboğazı karayolu es geçilerek, bölünmüş yol hattı Ağlasun kavşağından Burdur’a bağlandı. Şok gelişme Isparta’da muhalefeti ayağa kaldırdı

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Keçiborlu karayolunda Isparta Antalya güzergahını yok saydığı tabela krizinden sonra, Isparta yeni bir şok daha yaşıyor. Ulaştırma Bakanlığı, duble yol kapsamına alınması beklenen Dereboğazı karayolunu görmeyerek, bölünmüş yol hattını Ağlasun kavşağından Burdur Antalya arası bölünmüş yoluna bağladı. 57 kilometre mesafeli o hat ihale edilecek bölüm başlığı altında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 31 Aralık 2011 tarihli son bölünmüş yol çalışması yatırım haritasında da gösterildi. Burdur AKP milletvekillerinin bu yatırımın kazandırılmasında etkin rol oynadıkları öne sürüldü.

MUHALEFET ÇOK KIZDI

Dereboğazı yolunu devre dışı bırakacak bu gelişme karşısında muhalefetten AK Parti Milletvekillerine çok sert tepki geldi. AKP’nin gündeminde Isparta’nın olmadığını belirten MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, “Burdur lobisinin baskısıyla eski Antalya Burdur yolunun canlandırılmasına yönelik girişimler var. AKP döneminde Isparta’ya yapılan hiç bir duble yol yatırımı yoktur” dedi. CHP İl Başkanı Erdoğan, üvey evlat muamelesi görmeye devam ettiklerini belirtirken DP İl Başkanı Dede, Isparta’nın cezalandırıldığını dile getirdi.

VEKİLLER YAPILACAK DEMİŞTİ

Oysa AK Parti Milletvekilleri Isparta - Antalya, Isparta - Konya yolunun duble yol olacağını vaat etmişlerdi. Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Isparta-Konya, Isparta-Antalya duble yol programında önceliği Dereboğazı yoluna vereceklerinin altını çizerek, hükümetin ihtiyaç olan bölgelere öncelik verdiğini ifade etmişti. Ancak Karayollarının bölünmüş yol haritasında Dereboğazı yolunun es geçilmesi muhalefetin çok sert tepkisine neden oldu.

‘BURDUR AKP VEKİLLERİ ŞAHİN BİZİMKİLER GÜVERCİN’

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da, duble yol yatırımının zaten hiç olmadığına dikkat çekerek daha öncede söylediği gibi AKP’nin gündeminde Isparta’nın olmadığını söyledi. Korkmaz, AKP’li vekilleri şu sözlerle eleştirdi:

“Burdur ve Afyonkarahisar’a AKP döneminde yapılan yatırımlarla Isparta’ya yapılan yatırımları karşılaştırın. Isparta bu illerden fazla yatırım almışsa çıkıp özür dileyeceğim. Isparta’ya yeni bir şey yapılmadığı gibi Isparta sahip olduğu bölge müdürlüğü gibi kurumları da kaybediyor. Vekil seçildikten sonra elbette Türkiye’nin vekiliyiz ama vekiller kendi bölgelerinin menfaatlerini de korurlar. Meclis’te Afyon ve Burdur’un milletvekilleri şahin bizim AKP milletvekilleri ise ne yazık ki güvercin oluyorlar. Bildiğiniz gibi sesi gür çıkanın fazla çıkanın dediği oluyor. Isparta halkı üç dönemdir AKP’ye destek vermesine rağmen umduğunu bulamamıştır. Bunu söylediğimizde BAKA’ya, Tarım ve Kırsal Kalkınma’yı Isparta’ya getirdiklerini söylüyorlar. İyi de kalkınma ajansları Türkiye’nin her yerinde var. Ayrıca BAKA’ya kaç proje verilmiş? Isparta kaç yatırıma kavuşmuş? BAKA’nın merkezinin Isparta’da olması, kağıt üzerinde kalması karın doyurmuyor ki. AKP döneminde Isparta’ya yapılan hiç bir duble yol yatırımı yoktur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum