Isparta'ya Dünyanın En Büyük Gül Heykeli Dikilecek

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan dünyanın en büyük 2 gül heykeli Kaymakkapı Meydanı'na dikilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 16:07
Isparta'ya Dünyanın En Büyük Gül Heykeli Dikilecek

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan dünyanın en büyük 2 gül heykeli Kaymakkapı Meydanı'na dikilecek. Heykellerin 12'ncisi düzenlenecek Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali'ne yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma yapılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'nın tanıtımı için büyük gül heykelleri yaptıklarını, bunun için çalışmaların 2 yıldır sürdüğünü belirtti. Heykelin tasarımını kendisinin yaptığını kaydeden Günaydın, heykellerin 52 ton ağırlığında ve 19 metre olacağını söyledi. Gül heykellerinin Türkiye'nin, hatta Dünya'nın en büyük gülü olduğunu ve Isparta'nın simgesi haline geleceğini vurgulayan Başkan Günaydın, ekonominin de kazanç sağlayacağını düşündüğünü iddia etti. Gül heykellerinden birinin Gökçay Kavşağı'nda yapılacak olan Gül Müzesi'ne konacağını belirten Başkan Günaydın, müzenin ihalesi için de son aşamaya gelindiğini aktardı. Günaydın, güllerin yüksekliğinin yapraklarıyla birlikte 28 metre civarında olmasının planlandığını söyledi.

Isparta'da gül firmalarının atak yapmaya başladığını ve araştırmalarını güçlendirdiklerini belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu araştırma ve geliştirme çalışmalarını canı gönülden desteklediğini ifade ederken, "Bu çalışmalar ekonomide büyük etki yapacak ve bir gün gelecek ki, Isparta gül sanayisinde, kozmetik sanayide Türkiye'nin Paris'i olacak. İnanıyorum ki, bir gün Isparta, kozmetik sanayide Paris'i geçmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.