Isparta’ya Ekonomide Bölgesel Temsilcilik

Isparta’ya Ekonomide Bölgesel Temsilcilik

Yayınlanma:
Isparta’ya Ekonomide Bölgesel Temsilcilik

Ispartalı İşadamları Osman Şahlan ve Mustafa Küçükyaman, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin genel kurulunda Başkan Mustafa Satıcı’nın yönetiminde Isparta’yı temsilen tekrar aday olduklarını açıkladılar. 

Kısa adı BAİB olan ve Isparta – Antalya – Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği seçimli genel kurula gidiyor. Söz konusu kongrenin 13 Nisan 2018 tarihinde yapılması planlanıyor. 

Bölgenin sektörel potansiyelinin artırılması ve ihracata yönelik ürünlerin yurt dışına gönderilmesini koordine etmek için kurulan birlik, Batı Akdeniz’deki üç ili kapsıyor ve Birliğin Yönetimi 9 kişiden oluşuyor. Bunun 4’ü Antalya, 3’ü Burdur ve 2’si Ispartalı üyeler teşkil ediyor. Bu doğultuda, Isparta’yı birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Şahlanlar Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Osman Şahlan ile Batu Madencilik ve Mermercilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Sahibi Mustafa Küçükyaman temsil ediyor. 

ŞAHLAN VE KÜÇÜKYAMAN SATICININ 

YÖNETİMİNDE GÖREVE TALİP 

Birliğin genel kurul toplantısının Nisan ayında gerçekleştirileceğini ifade eden Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Küçükyaman, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Isparta, Antalya ve Burdur illerimize hizmet için kurulan ve bu doğrultuda hizmet veren Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Satıcı’nın önderliğinde biz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. 

“ADAYLIĞIMIZ BÖLGEMİZE, 

İLİMİZE HAYIRLI OLSUN” 

Birliğimizin olağan genel kurul toplantısı 13 Nisan 2018 tarihinde yapılacaktır. Bu doğrultuda, geçtiğimiz gün sayın Başkanımız Mustafa Satıcı ve bizler yönetim kurulu üyeleri Aykut Acun, Ercan Akın, Mehmet Özel, Mustafa Küçükyaman, Osman Şahan, Ali Demir, Ümit Mirza Çavuşoğlu, Adem Özaydın’ın katılımı ile bir toplantı yapılarak Nisan ayında yapılacak olan genel kurulda tekrar göreve talip olduğumuzu kamuoyuna açıklamış bulunuyoruz. Adaylığımız, bölgemize ve her üç ilimize de hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR 

BİRLİĞİ NE İŞ YAPAR?

Türkiye'de 13 adet İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Genel Sekreterlikler Bünyesinde 60 adet İhracatçılar Birliği bulunuyor. Bunlardan birisi de Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği. Her Genel Sekreterlik bünyesinde farklı konularda faaliyet alanları bulunmakta olup; toplam 26 değişik faaliyet alanı mevcut. Üyeleri ise ihracatçılardan oluşuyor. 

BİRLİK, ÜÇ İLE HİTAP EDİYOR 

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği 1968 yılında kurulmuş olup, 2011 yılı itibariyle Bölgesel Birlik statüsü kazandı. Yaş Meyve Sebzeden, Demir Ve Demir Dışı Metallere; Tekstilden, Toprak Sanayi Ürünlerine; Kimyadan, Madencilik Ürünlerine kadar toplam 25 sektörden ihracat yapan bütün ihracatçılara hizmet veriyor. Birliğimizin sorumluluk bölgesi ise Antalya, Isparta ve Burdur. Bu illerde faaliyet gösteren, Merkezi bu illerde olan ihracatçı firmaları Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ne üye konumunda.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.