Isparta'ya Elma ve Kiraz Heykelleri Geliyor

Isparta'ya Elma ve Kiraz Heykelleri Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2016 17:54
Isparta'ya Elma ve Kiraz Heykelleri Geliyor

Isparta Belediyesi şehir süsleme çalışmalarına devam ediyor. Şehrin altyapısında sona gelen, üst yapısında yolları dayanıklı asfaltla kaplayan, kentin her noktasını gülle donatan, yine Isparta’nın bazı noktalarına heykeller ile birlikte çeşitli görsellikler sunan belediye son olarak da ana meydanlara Uluborlu ve Yakaören’in kirazını, Gelendost ve Eğirdir’in elmasının heykellerini koymaya hazırlanıyor. Şehir süsleme sanatı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’yı bir bütün olarak gördüklerini ve bazı ilçelere has tanınmış ürünlerin de maketlerinin şehir merkezinde yer alacağını kaydetti.

Isparta Belediyesi daha önce gül heykelleri ile şehrin simgesini kentin meydanlarına ve parklarına işlemişti. Şimdi de yine yapılan çalışmalar kapsamında kiraz ve elma maketleri yapıldı. Bu maket heykeller Kaymakkapı Meydanı başta olmak üzere kentin belli meydanlarında yer alacak ve Isparta’nın markalaşmış ürünleri sergilenmiş olacak. Bu yönde yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir meydanlarında uygun alanlarda ilçelerin ürünlerinin temsil edileceğini kaydetti. Isparta’nın, Türkiye elma üretiminin dörtte birini karşıladığını, yine Uluborlu ilçesi ile Yakaören’in kirazda öne çıktığını hatırlatan Başkan Günaydın, “Uluborlu, Gelendost, Eğirdir ve Yakaören olmak üzere şehrimizin ilçe, belde ve köylerini bir bütün olarak görüyoruz. Isparta Belediyesi olarak, şehrimiz genelinde öne çıkan ve markalaşan ürünlerimizin tanıtımına katkı sunmak amacıyla meyvelerin heykellerini yaptık. Bu ürünlerimizi yaparken üzerinde titizlikle çalıştık ve gerçeğe en uygun şekilde yaptık. Bu ürünleri örneğin Kaymakkapı Meydanında yapacağımız özel bir çalışmayla sergileyeceğiz.

Böylelikle hem şehrimize gelen misafirlerimize elmanın Eğirdir ve Gelendost ilçemizle anıldığını, kirazımızın Uluborlu, Yakaören’le öne çıktığını anımsatarak kentimizin tanıtımını yapacağız. Isparta’mızın markalaşan değerlerini ön plana çıkaracağız, yaptıklarımız da buna görsel olarak eşlik edecektir” dedi.Isparta’yı bir bütün olarak gördüklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydederken, üzüm konusunda da Isparta’nın bir zamanlar önde giden bir il olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Yine üzüm salkımları da yapılacak. Böylelikle Isparta’mız ilçeleriyle birlikte bir bütün olarak temsil edilecek. Tüm bu yapılanlar genel bir kompozisyon içerisinde yer alacak. Yaptığımız çalışmalar en kısa zamanda yerlerini alacak” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum