Isparta’ya Faydası Olan Her Yatırımı Desteklerim

Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Genel Müdür Hasan Çelik, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 16:12
Isparta’ya Faydası Olan Her Yatırımı Desteklerim

Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Genel Müdür Hasan Çelik, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, ziyarette Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) daha önce hazırlanarak sunulan ancak kabul görmeyen projenin tekrar hazırlandığını ve kabulü noktasında Başkan Günaydın’dan destek istedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da projenin BAKA’da görüşülmesi esnasında destek noktasında yardımcı olacaklarını ve projenin en iyi şekilde BAKA’ya anlatılacağını söyledi.

Hem Rosense, hem de Gülbirlik olarak kendilerini yenilemek, maliyet fiyatlarını aşağıya çekmek adına bu güne kadar gülyağı fabrikalarında çok fazla değerlendiremedikleri bir yan üründen bahsetmek istediğini söyleyen GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik şunları söyledi: “Bu ürünü ekonomiye kazandırmak için bir proje geliştirdik ve bu projeyi daha önce BAKA’ya teslim etmiştik. Ancak bize BAKA ve eksperler tarafından ‘Projeniz gerçekten bir numara. Bu proje Isparta için çok önemli, bu projeniz kesinlikle kabul görür’ demişlerdi. Bizde çok güvenmiştik, olmadı. Geçen ki değerlendirmede dikkate alınmadı, bize ‘projenizi yenileyin’ dediler. Biz projeyi tekrar yeniledik ve BAKA’ya teslim ettik. Ancak bize ‘projenizin BAKA inceleme heyeti komisyonu tarafından çok iyi algılanmadığı ya da kavranamadığı gibi bir düşüce bizde var. Bu projenizi anlatın’ dediler. Bizde bu projemizi öncelikle sizinle paylaşalım istedik. Sayın Valimle paylaşmıştık. Vali Bey ‘tamam ben yeterli bilgiyi aldım, bu projenin ne anlama geldiğini biliyorum, ancak Başkanımızla da paylaşırsanız sevinirim’ dedi. Bizde bu projeyi anlatmak maksadıyla geldik. BAKA’da böyle bir projemiz var.

Projemizin konusu ‘Gülyağının üretimi esnasında soğutmada kullandığımız suyu, atık su olarak dışarıya bırakılmasıydı. Bu suyun entegre ilave bir tesisle tekrar işlenmesi suretiyle feniletil alkol ya da mergrit diye tabir edilen ve kozmetik sektöründe kullanılan bir ürün.’ Bu ürünün kilogramı her ne kadar gülyağı kadar olmasa da yapılan işlevin onun kadar pahalı olmadığından dolayı 500-600 Euro civarında bir piyasa değerinin olduğunu biliyoruz. Bu suyu boşa akıtmak istemiyoruz. Bunu kullanmak istiyoruz. Buradan kazanacağımız para gülyağımızdaki maliyet fiyatlarımızı düşürecek, rekabet gücümüzü artıracak, gülyağının satışından elde ettiğimiz paranın üreticimize köylümüze, üç-beş kuruş daha fazla verme imkanını sağlayacaktır. Böyle bir projemiz var, bu projemiz konusunda ikili ilişkileriniz, desteklerinizle bu projenin daha iyi anlaşılması noktasında sizlerden yardımlarınızı bekliyoruz. Bundan Ispartalımız, çiftçimiz, üreticimiz ve bölgemiz kazanacak” dedi.

Gülbirlik tarafından hazırlanan bu projeyi içtenlikle takip edeceğini belirten Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da, “Gülbirlik bizim sevdiğimiz ve desteklediğimiz bir kuruluş. İnşallah Isparta’ya yararlı olduğunu bizde kavrarız. BAKA’daki toplantıda niyetimizi belirtiriz. Benim niyetim her zaman Isparta içindir, iyilik içindir. Her zaman Isparta’ya bir kuruş faydası olan her yatırımı desteklerim. Her zaman insanlık için ne yapılabilirse ben bunun peşindeyim. Hizmet peşindeyim. Böyle bir proje karşısında, niyet karşısında her halde olumlu çıkar. Projenin toplantıda çok iyi bir şekilde açıklanması için girişimde bulunacağım” diyerek projeye destek olacağının sinyalini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.