Isparta’ya Geldi ve Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

Isparta’ya Geldi ve Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2015 17:14
Isparta’ya Geldi ve Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

CHP Eski Milletvekili ve Isparta Eski Valisi Ali Haydar Öner SDÜ Fikir Kulübü'nün davetlisi olarak Isparta'ya geldi.

SDÜ'de "Atatürk'le Kalın, Cumhuriyet'le Kalın" konulu konferansa katılan Öner, bugün de gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öner, partisinin kurultay sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde zamansız bir kurultayın CHP'ye zarar vereceğini belirterek, " Zaten Genel Başkan, kendinden daha iyi biri çıkarsa görevi devredecektir" dedi. Öner konuyla ilgili görüşlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yapacağı özel görüşmede ifade edeceğini de belirtti.

Öte yandan Öner, 7 Haziran sonrası yaşanan süreci ve 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonucu değerlendirdi. Öner'in hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Cumhurbaşkanının sarayın tüm haşmetini, ettiği tarafsızlık yeminine sadık kalmayarak kullandığını öne süren Öner, "Ancak kendi oluşturduğu fiili durumu yasalaştırmaya gayret etmektedir. Sivil darbenin yasal hale getirilmesi peşindedir. O nedenle başkanlık sistemini dayatmaktadır. Büyük Atatürk, milli egemenlik kavramını sarayın baskısından kurtarmak için hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir demiştir. Şimdi demokratik parlamenter sistem döneminde kaçak sarayın baş sakini hakimiyeti kendi baskısı altına almak istemektedir. Başkanlık sistemi dayatılmaktadır. Kamunun tüm organlarını, yasal olarak denetim altına almak istemektedir. 400 vekil verin bu iş bitsin diyerek kendi görüşünü bir parti lehine kullanmaya çalışmaktadır. Bulunduğu her toplantıyı, AKP'nin halen Genel Başkanıymış gibi istismar etmektedir" diye konuştu.

Ali Haydar Öner, Milletvekilliğine kendi isteği ile aday olmadığını da kaydederek, "12 Haziran 2011 seçimlerinde Isparta Milletvekili olarak seçilip meclise gittim. Aynı Valilik döneminde olduğu gibi Milletvekilliği döneminde de Isparta’ya hizmet etmekten, Isparta halkına hizmet vermekten büyük mutluluk duydum. Bunun için Isparta halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunun ardından 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olmayacağımı açıkladım ve aday olmadım. Akabindeki 1 Kasım seçimlerinde de aday olmadım. 7 Haziran seçimleri öncesi Isparta’da ön seçim yapılmasını isteyenlerin başında ben geliyorum. Bakın ilimizde ön seçim yaptırdık ve partililerimiz İrfan Bakır arkadaşımızı birinci sıraya koydu. Sayın Bakır, 7 Haziran’da Milletvekili seçildi ve Parti Genel Merkezimiz 1 Kasım seçimlerinde de 7 Haziran öncesinde yapılan ön seçim sıralamasını değiştirmeyerek aynı liste ile seçimlere girdi. 1 Kasım seçimleri Isparta’dan öncesi ön seçim talebi olmuş. 3. sıra Milletvekili adayımız Sayın Mustafa Ceyhan böyle bir talepte bulunmuş. Bundan benim haberim yoktu. Önceki gün oldu” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum