Isparta’ya Gelen Turist Sayısı Arttı

Isparta'nın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2012 10:42
Isparta’ya Gelen Turist Sayısı Arttı

Isparta'nın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırladığını kaydeden İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla ilimizin ekonomik gelişme ve kalkınma sürecindeki ivmesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Hedefimiz, ilimizde turizmin çeşitliliğini çoğaltarak özellikle kültür, inanç, kış ve doğa turizminde bir atılımı gerçekleştirmektir" diye konuştu.

Kılıç, turizm ve turizmin bağlantılı olduğu sektörlere ilişkin haber, araştırma ve inceleme, analiz ve istatistikleri ile kendi alanında tek olma özelliğine sahip olan Turizm ve Seyahat Endüstrisi Dergisi RESORT'ün Mayıs sayısında, önemli turizm şehirlerinde yılın ilk dört ayında turist sayılarında, geçen seneye göre yaşanan düşüşler verildiğine dikkat çekti. Kılıç, "Buna göre, en önemli turistik şehirlerimizden olan Antalya'nın yabancı turist sayısında geçen seneye göre yüzde 16,09 azalma görülürken, diğer önemli şehirlerimizden İzmir'in yabancı turist sayısında geçen seneye göre yüzde 24,77 ve Muğla'nın ise yabancı turist sayısında yüzde 20,69 azalma görülmüştür. Ülkemizde yaşanan bu düşüşlere rağmen, Isparta'da konaklayan turist istatistikleri, bu yıl, turizmin en zayıf olduğu Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında geçen yıllın ilk 4 ayına göre yüzde 1,2 oranında artış göstermiştir. İlimizde 2011 yılı ilk dört ayında konaklayan turist sayısı 80 bin 730 iken, bu yıl ilk dört ayda konaklama yapan turist sayısı 81 bin 690 olmuştur" dedi.

Konaklama tesislerinden her ay düzenli olarak alınan istatistiklere bakıldığında, Isparta'nın sadece yerli turistlerden değil yabancı turistler tarafından da yoğun olarak tercih edildiğinin anlaşıldığını ifade eden Kılıç, "İlimize 2012 yılının ilk 4 ayında en fazla turist gönderen ülkeler sırasıyla K.K.T.C., İtalya, Almanya, Rusya, Fransa, İngiltere, Azerbaycan, İran ve Çin Halk Cumhuriyeti'dir. En az turist gönderen ülkeler ise Afganistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Katar, Libya, Kenya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kolombiya'dır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.