Isparta’ya ‘Gül’ Üniversitesi

"GÜL" Üniversitesinin çalışmalarına yeniden başlanıyor. Isparta’nın ikinci üniversitesinin kurulması için gerekli hazırlıklar tamamlanmak üzere...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2013 01:11
Isparta’ya ‘Gül’ Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden sonra Isparta’ya çok büyük katkı daha sağlayacak olan Vakıf Üniversitesinin ismi daha önce belirlendiği gibi "GÜL" Üniversitesi olacak.

Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen Vakıf Üniversitesi kurma çalışmalarına ara verilmişti. Edinilen bilgilere göre Vakıf Üniversitesinin kurulması için yeniden düğmeye basıldı. Sav Bölgesine kurulacak olan üniversite için gerekli bürokratik hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu ve yeniden işlemlerin hızlanacağı öğrenildi.

Gerekli yasal işlemlerin tamamlanması ile birlikte fiziki yatırımlara geçileceği ve GÜL Üniversitesinin 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılına öğrenci almasının planlandığı gelen bilgiler arasında.

GÜL Üniversitesinin sözel ve eşit ağırlık kapsamlı olacağı ve Türkiye'nin kendi alanında söz sahibi olması için önemli öğretim üyelerinin görev yapacağı belirtildi. Isparta’ya ikinci üniversitesinin kurulması ile birlikte, şehrin ayrı bir hava kazanacağı ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile birlikte
Türkiye'nin önemli bilim merkezleri arasında yer alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum