Isparta’ya Güneş Tarlaları Kuruluyor

Yenilenebilir, Alternatif Temiz Enerji Kaynakları açısından yüksek potansiyele sahip Isparta, ulusal ve uluslararası yatırımcı kuruluşların çekim merkezi haline geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2014 12:58
Isparta’ya Güneş Tarlaları Kuruluyor

Trabzon’da maden sektöründe faaliyet gösteren bir yatırımcı ile bir diğer yatırımcı Isparta ve Burdur’dan toplam 4000 dekar arsa satın aldı. Enerji verimliliği yüksek arsa/ arazi üretim çabaları sürüyor.

Ülkemizin cari açığına yol açan en büyük faktörlerden biri olan Yenilenebilir, Temiz, Alternatif Enerji Kaynakları artık günümüzde hayati önem taşıyor. Bu kapsamda yatırımcı firmalar illerde yenilenebilir enerjiyi üretebilmek için harekete geçti. Isparta ve Burdur’da keşfedilen iller arasına girdi. Çünkü Isparta ve Burdur, güneş enerjisi bağlamında Türkiye’de en yüksek potansiyele sahip durumda. Bu da lokal, ulusal ve global enerji şirket/ yatırımcılarının dikkatini çekmiş durumda.

ŞU AN 4 YATIRIM HAMLESİ VAR

Trabzon’da maden sektöründe faaliyet gösteren bir yatırımcı Isparta ve Burdur’dan 2.400 Dekar arsa satın aldı. Yine bir firma da, 1.600 Dekar topladı. Enerji verimliliği yüksek arsa/ arazi üretim çabaları sürüyor.

GÜNEŞ TARLASI KURULMALI

AKSU Enerji, Mustafa Tutar ve Mustafa Peray, güneş enerjisi için yatırım hamlesi başlattı. Öte yandan Gönen ve Büyükkabaca’da ‘Güneş Tarlası’ kurulması için çalışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum