Isparta’ya Has Çalışmalar Yapıldı

Isparta’ya Has Çalışmalar Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2017 12:22
Isparta’ya Has Çalışmalar Yapıldı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eski Burdur Yolu üzerinde yapımında sona gelinen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. Akşam saatlerinde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gelen ve burada yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Günaydın, “Bugün geç vakit de olsa şantiyemizi inceledik. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin tamamlanması tabiri caizse eli kulağında diyebiliriz. Doğa içerisinde Isparta’mıza has çalışmalar yapıldı” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların son hızla devam ettiğini 49 dönüm alan içerisinde yapılarıyla birlikte doğa ile iç içe bir Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ettiklerini söyledi. Günaydın, “Hem kediler, hem köpekler için burası bir hayvan şehri oldu diyebiliriz. Burada doğanın içerisinde hayvanların tedavisi, barınması, korunması gibi her türlü iş ve işlem yapılabilecek. Eksiksiz bir şekilde inşa çalışmalarımız devam ediyor. Yeni projeler ilave ettik, çocuklarımızı düşündük, onlara yönelik girişte masal evleri, oyun alanları inşa ettik. Yine doğal güzellikler ilave ettik. Bu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz Isparta’ya ve ülkemize örnek olsun istedik. Mükemmel olması için büyük özen gösterdik. Örnek bir mimari kullandık. Sona doğru yaklaştık. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde doğallık ön planda tutuldu. 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal oltamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuluyor. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum