Isparta'ya İki Yeni Meslek Lisesi Açılacak

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta'ya İki Yeni Meslek Lisesinin Açılacağını Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2011 16:19
Isparta'ya İki Yeni Meslek Lisesi Açılacak

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta'ya iki yeni meslek lisesinin açılacağını söyledi.

Yılmaz, Çıraklık Eğitim Merkezi bünyesinde yeni bir Endüstri Meslek Lisesi oluşturulacağını, Süleyman Demirel Eğitim Kampusu içinde bulunan öğretmen lisesinin ise boşaltılarak binanın Ticaret Meslek Lisesi olarak kullanılacağını belirtti.

Mesleki eğitimde altyapı çalışmalarının tamamlanması için düğmeye bastıklarını ifade eden Yılmaz, "Halıkent ve Gülistan Liseleri, bakanlığın politikası gereği Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülecektir. Önceliği meslek liselerine vereceğiz. Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonu yanında ikinci bir kız meslek lisesi yapıyoruz. Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi boşaltılarak Ticaret Meslek Lisesi olarak kullanılacaktır. Çıraklık Eğitim Merkezi binasında da bir Endüstri Meslek Lisesi açılacak. Böylece Isparta'da üçüncü Endüstri Meslek Lisesi eğitim öğretim hayatına başlayacaktır." dedi. Yılmaz, tüm bunlarla ilde mesleki eğitimin altyapısını tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.