Isparta’ya İnanmış Yürek!

Çevre illerde avantajlı teşvik desteklemelerinden yararlanabilecekken, yatırımını öz sermaye ile memleketine yapan Emre Şallı, Pacifik Home markasıyla modüler mobilya üretiminde Isparta’nın adını duyurmak istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2012 17:48
Isparta’ya İnanmış Yürek!

Sav Kasabası yolu üzerinde 2 bin metrekarelik kapalı alanda yatak odası, yemek odası ve yaşam üniteleri imalatına başladıklarını belirten Pacific Home Modüler Mobilya Üretim Merkezi Genel Müdürü Emre Şallı, 2.5 milyon lira değerindeki yatırımın 8 ay süren bir Ar-Ge ve markalaşma çalışmasının meyvesi olduğunu söyledi.

ALANINDA UZMAN REHBER

Bu yatırım için kendisine Kayseri’de Kilim Mobilya’da Fabrika Müdürü olarak görev yapmış 12 yıldır mobilya sektörü tecrübesi olan Salih Taşgın’ı rehber seçtiklerini belirten Şallı, “ Yola tamamen profesyonel düşünceyle çıktık. Fabrikanın üretim aşamasında alanında iyi yetişmiş bir isimle iş yapmak Türkiye’de bu alanda rüştünü ispatlamış markalarla aynı kalitede üretim yapmak için gerekliydi. Bundan ötürü üretim aşamasında problemleri hızlı bir şekilde aştık. Çok kısa sürede iyi bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum” dedi.

AFYON’DA YAPSA ÇOK UCUZA MAL EDECEKTİ

Önce Türkiye’de sonra dünyada adını duyuracak bir marka hedeflediklerini söyleyen Şallı, “Derdimiz bitti denilen sanayinin tekrar canlanabileceğini, bu şehirde yeniden istihdam alanları oluşturulabileceğini göstermek. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Evet bu yatırımı çevre illerde yapabilir müthiş teşvik desteklemelerinden faydalanabilirdik ve çok çok uygun fiyatlara mal edebilirdik. Ama biz Isparta sevdalısıydık ve kendi öz sermayemizle hiçbir destek almadan bu yatırımı memleketimize yaptık” diye konuştu.

ÖZGÜN TASARIM

Aylık 250 takım üretme kapasitesine sahip olduklarını ürünlerinin de tamamen kendi tasarımları olduğunu belirten Şallı, “Ben aynı zamanda mimarım. Ürünlerimizin tamamı Pacific Home marka kendi tasarımlarımızdan oluşuyor ve hepsi de Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş durumda. Yani başka markaların bu ürünleri kopyalama, satma aşansı yok. Ürünlerde en iyi malzeme, en iyi hammadde kullanılıyor. Bunlar da standart malzemeler” görüşünü iletti.

40 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Şu anda fabrikada 13 kişiye istihdam sağlandığını bunun yakın zamanda 40’a çıkacağını ifade eden Şallı, “Pazarlama modelimizi oluşturduk. İlk etapta iç pazarda bayilik sistemiyle çalışcağız. Ayrıca kendi fabrikamız bünyesinde şovrumumuz da var. Fabrikada kullanılan makinelerin tamamı sektörde en iyilerin kullandığı uluslar arası standartlarda üretim yapan teknolojilerden oluşuyor. n iyi en seri bantlarda üretim yapılıyor. Bunun yanında lojistik sistemini de oluşturduk. Üç lojistik aracımızla bayilere sipariş edilen ürünler taşınacak” bilgisini verdi.

AR-GE’NİZ GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA

Aynı zamanda bir mimar olarak yaşam ünitelerinde Türkiye’yi değil dünyayı da takip eteğini söyleyen Şallı, “ Her şey çok çabuk değişiyor. Modern yaşamda alternatifleri sunmak zorundasınız Ancak gelişmeleri takip edebilir ve bunu üretime yansıtabilirseniz markanızı yaşatma şansınız var. Bu nedenle AR-GE’niz çok güçlü olmalı. Biz de bunun farkındayız. Bu nedenle tasarlamayla ilgili sorunuz yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum