Isparta’ya Kadar Yılanla Geldi

Ispartalı şoförünün, dün komyonunda gördüğü yılan bulunamayınca Isparta’ya kadar yılanla yolculuk yaptı. Şoför bin 400 kilometrelik yolu elinde bıcakla bitirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2013 15:23
Isparta’ya Kadar Yılanla Geldi

Antalya'da karpuz yüklerken sürücü kabinine giren 1,5 metre uzunluğundaki yılanla yaklaşık bin 400 kilometre yolculuk etti. Şoförün, İstanbul'a yükü boşalttıktan sonra dönüş yolunda fark ettiği yılan Isparta'da döşemeler söküldükten sonra öldürülerek çıkartıldı.

Hasan Ali Yüceer, Antalya'nın Serik ilçesinden aldığı karpuz yükünü 32 EV 632 plakalı kamyonuyla İstanbul'a götürdü. Yükünü boşalttıktan sonra bir firmadan sevkiyat için seramik alan Yüceer, memleketi Isparta'ya gitmek üzere önceki gün öğleden sonra yola çıktı.

TEM Otoyolu'nun Sapanca ilçesi yakınlarında seyir halindeyken Yüceer, şoför camının bulunduğu yerden bir yılanın dışarı çıkmaya çalıştığını fark etti. Korkuya kapılan Yüceer, aracını emniyet şeridinde durdurarak itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekibi, aracın içindeki yılanı bir sopayla çıkartmaya çalıştı. Ancak yılan sürücü kabininde kayboldu. Uzun süren aramalara rağmen yılan bulunamayınca sürücü, kamyonu sanayiye götürdü.

Sanayide ki esnaflarda yılanı bulmak için seferber oldu. Kabinde arama yapıldı ancak bir sonuç alınamadı. Yılanı çıkarmak için araca süt ve sarımsak bırakıldı. Aracın kaloriferlerini çalıştırıp kabin ısıtıldı. İçeri sinek ilacı sıkıldı. Bunlar da olmayınca kokusundan çıkabileceğini düşünerek kabine bir kap içinde benzin bile bırakıldı. Aracın başında sabahlayan Yüceer, tüm uğraşlara rağmen yılana ulaşamayınca yoluna devam etmek zorunda kaldı.

Kabinde bulunan yılanla Isparta'ya kadar giden Yüceer, yükü boşalttıktan sonra aracı kaportacı dükkanına götürdü. Kabin döşemesi sökülünce saklanan yılan ortaya çıktı. Yılan öldürülerek kabinden çıkartıldı. Yılanın bulunmasıyla şoförde rahat bir nefes aldı.

Yüceer, yaptığı açıklamada, yılanın Antalya'da tarlada kamyona karpuz yüklenirken araca girmiş olabileceğini ifade ederek; "Karpuzu İstanbul'a götürdükten sonra dönüş yolunda Sakarya'da yılanı camdan çıkarken fark ettim. Pet şişe ile bastırıp atmak istedim. Bu sırada aracın içine düştü. İtfaiye çağırdım. Yılanı çıkaramadık. Döşemelerin arasına girdi. 1,5 metre boyunda vardı. 'Çıksın' diye sabahladım. Bulamayınca mecbur yola çıktım" dedi.

Isparta'ya kadar diken üstünde geldiğini kaydeden Yüceer, şunları anlattı; "Kilometrelerce yolu korku içinde geldim. Her 100 kilometrede durarak kabini aradım. Seyir halindeyken bıçak elimin altındaydı. Isparta'ya gelince yükü boşaltıp kamyonu sanayiye götürdüm. Kaportacı 'ben çıkartırım' dedi. Kabin döşemelerini söktük. Arkada kabin sacını tutan konsolun içinde bulduk yılanı. Direnince kaçırmamak için öldürdük. Yılan benimle yaklaşık bin 400 kilometre yolculuk etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum