Isparta'ya Paletli İkinci Yeni Ambulans

Sağlık il müdürlüğü bünyesinde ikinci kar paletli ambulans hizmet vermeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2012 18:19
Isparta'ya Paletli İkinci Yeni Ambulans

Hatırlanacağı üzere birinci kar paletli ambulans yaz aylarında gelmiş, Aksu ve Yenişarbademli ilçeleri başta olmak üzere yoğun kar olan yerlerde hizmet vermeye başlamıştı.

Sağlık il müdürlüğüne tahsis edilen yeni kar paletli ikinci ambulans ağırlıklı olarak Sütçüler İlçesi olmak üzere yine aynı şeklide kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde hizmet verecek.

Her türlü acil yardım donanımına sahip, 4x4 arazi tipi araç özelliğinde, 1 metre karda ve 70 cm su içerisinde görev yapabilme özelliği olan ve paletli iken 80 kilometre hıza ulaşabilen yeni ambulansı inceleyen Vali Memduh Oğuz çok önemli bir görevi ifa edeceğini belirtti.

Ambulansın teknik özellikleri hakkında Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya'dan bilgiler alan Vali Oğuz; "Bu ikincisi tabi çok kıymetli bir ambulans, maddi değeri de yüksek olan bir ambulans. Kış şartlarında her türlü hizmeti verebiliyor, o bakımdan çok memnunuz. Şimdi gördüğümüz gibi bazen yoğun kar oluyor, böyle durumlarda her türlü şartlarda kurtarma hizmeti verebilecek bir ambulansımız daha oldu. Hayırlı Uğurlu olsun" dedi.

Paletli kar ambulansını ilk olarak Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan denedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.