Isparta’ya Rakip Geliyor

Isparta’ya Rakip Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2018 10:50
Isparta’ya Rakip Geliyor

Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyünde üretilen Lavantalar, Manisa’ya örnek oldu. Manisa Valiliği, şehirde Lavanta üretimi yapılması için Vali Yardımcısı Başkanlığında bir komisyon kurdu. 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Manisa Valiliği bir Vali Yardımcısının başkanlığında, bir komisyon oluşturdu ve bundan böyle lavantanın şehrin gündeminde hep olması sağlanacak. Ayrıca, Lavanta ile Yuntdağı’nda turizmin başlaması ve bu yerleşim biriminin Lavanta ile öne çıkarak kalkınması planlanıyor.  

TÜTÜNÜN YERİNİ LAVANTA ALACAK 

Yıllardır tütün ekimi yapan Yuntdağı’nda tütünün önemini yitirmeye başlamasıyla bunun yerini Lavanta’nın alacağı belirtiliyor. Burada yaşayanlar da köylerinin yazgısını değiştirecek ürünün Lavanta olduğunu düşünmeye başladığı belirtildi. Köyde Lavanta üretimi yaygınlaşınca ardından, arıcılık başlayacak ve lavanta balı gündeme gelecek. 

İŞADAMLARINA LAVANTA 

KONUSUDA YATIRIM ÇAĞRISI YAPILDI 

Manisa Valiliği, bu konuda Manisalı girişimci işadamlarını yatırıma çağırarak kendilerine bu konuda büyük görev düştüğünü bildirdi ve bu çağrısında; “Gelin lavanta üretiminin başlatılıp sürdürülmesi için işbirliği yapalım. Lavanta üretiminin geliştirilmesi için kendimizce bir seferberlik başlatacağız. İlgili bakanlık, valilik, belediye ve girişimciler isteyince olmaması mümkün mü? Hadi o zaman çalışmalara başlayalım” açıklamasında bulunuldu. 

KEÇİBORLU’DA 3 BİN HEKTAR 

ALANDA LAVANTA ÜRETİLİYOR

Bilindiği gibi; Türkiye’nin en büyük gül bahçesi Isparta’da son yıllarda lavanta üretimiyle de adını duyurmaya başladı ve bu doğrultuda; Keçiborlu ilçesindeki, Kuyucak, Kuşcular, Aydoğmuş, Çukurören ve Ardıçlı köylerinde yaklaşık 3 bin hektarlık alanda üretim yapılıyor. Özellikle Kuyucak Köyü tarım alanları Temmuz ortasından Ağustos ayına kadar Lavanta vadisine dönüşüyor. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.