Isparta’ya Renk Katacak Güzellikler Sağlamak İstiyoruz

Isparta’ya Renk Katacak Güzellikler Sağlamak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2015 11:01
Isparta’ya Renk Katacak Güzellikler Sağlamak İstiyoruz

Isparta Belediyesi şehir içi süsleme ve aydınlatma çalışmalarına devam ediyor. Bir süre önce Kaymakkapı Meydanı başta olmak üzere şehirde çeşitli caddelerde dekoratif aydınlatma çalışmaları gerçekleştirmiş, yine Kaymakkapı Meydanı başta olmak üzere çeşitli bölgelerde kent güzelleştirme çalışmaları yapmıştı.

Isparta Belediyesi son olarak şehir içindeki caddelerdeki dekoratif aydınlatma çalışmalarını daha da ileriye götürmek amacıyla meydanlar başta olmak üzere yeni aydınlatma direkleri için çalışmalarına başladı. Boyları 4,5 ila 6 metre arasında değişecek olan dekoratif aydınlatma için taslak çalışmalar devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılan AR-GE çalışmalarıyla taslak olarak hazırlanan numune aydınlatma direklerini inceledi.



Geçmişte şehir içerisinde beton direklerle aydınlatma yapıldığını dolayısıyla estetikten yoksun kalındığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Çayboyu, Kaymakkapı Meydanı, Mimar Sinan, Cumhuriyet Caddelerinde dekoratif aydınlatma direklerinin montajının gerçekleştirildiğini kaydetti. Yapılan tasarımların tamamen Isparta Belediyesi’ne has olduğunu dile getiren Günaydın, şimdide mevcut tasarımları genişletme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Yeni tasarım geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Günaydın, tasarımlarda Isparta’ya has gül objelerinin kullanıldığını aktardı. Tasarımlarda Isparta Gülünden avizelerde kullanmayı düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından aydınlatma direklerinin caddeleri süsleyeceğini, şehrin aydınlatmasına katkı sunacağını belirtti. Günaydın, “Tüm çalışmalarımızda bir özgünlük düşünüyoruz. Isparta’ya renk katacak güzellikler sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda şehrimizde ciddi anlamda değişiklikler hissedilecek. Şimdiden bu güzelliklerin Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum