Isparta'ya tarım analiz laboratuvarı kuruluyor

Isparta'da, ihraç edilecek tarım ürünlerini analiz edecek laboratuvar kurulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2011 17:48
Isparta'ya tarım analiz laboratuvarı kuruluyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Isparta'ya 1 milyon lira maliyetle analiz laboratuvarı kurulacak.

Maliyetin yüzde 50'sinin bakanlık karşılayacak. Tarım ürünlerinin ihracatında önemli yer tutan analiz laboratuvarının kurulması için başlatılan çalışma hakkında bilgi veren AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, "İhraç edilen sebze ve meyvelerde bulunan ilaç kalıntılarının analizi için önemli bir sorun olan cihaz bakanlığımızın yüzde 50 desteklemesi ile Isparta'ya kazandırılacak. Bu sayede üreticilerimiz analiz raporu için dışarı ya gitmek zorunda kalmayacak." dedi.

Ürünlerin analiz için Isparta dışına gönderilmesinin hem üreticiye, hem de tüccara ekstra maliyet getirdiğini belirten Kurt, "Yaptığımız girişimler neticesinde Tarım İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan İl Kontrol Laboratuvarı'na bazı ilave cihazlar kurulacak. Gerek Ispartamızın gerekse civarda bulunan Burdur, Uşak, Afyonkarahisar gibi illerimizin ürünleri Isparta'da tahlil edilerek ihraç yolları açılacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum