Isparta'ya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

Kamu Hastaneleri Birliği, Isparta'ya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2012 15:51
Isparta'ya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

KAMU Hastaneleri Birliği şizofreni ve psikotik bozukluklar ile kronik rahatsızlığı bulunan hastaların tedavi edilmesi amacıyla Isparta'ya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kurdu. Eski Kalp Merkezi'nin bulunduğu binada hizmet verecek olan birim gündüz hastanesi gibi çalışacak. Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde kurulan merkez şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ile kronik ruhsal rahatsızlıkları olan hastaların tedavi edilebilmesi amacıyla hizmet vermeye başladı.

BUNUN ADI GÜNDÜZ HASTANESİ

Şu an 15 hastayla hizmet vermeye başlayan merkez, hastaları sabah alacak ve gün batımına kadar terapi uygulayacak. Güne sporla başlayacak hastalara kaybettikleri özellikleri kazandırma amacıyla özel ders verilecek. Günün yorgunluğu ise sinema izletilerek attırılacak. Gündüz hastanesi olarak adlandırılan birimin tüm masrafları da Kamu Hastaneleri Birliği tarafından karşılayacak. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde görevli psikolog Şule Tola, merkezde 1 psikiyatrist, 2 psikolog, 4 hemşire ve 1 sosyal hizmet uzmanının görev yapacağını açıkladı. 15 hastayla eğitim çalışmalarına başladıklarını söyleyen Tola, ilçelerdeki hastalar için de servis hizmeti vermeyi düşündüklerini belirtti. Tola, merkeze gelen hastaların güne sabah sporuyla başlayarak gün içinde çeşitli terapilerle tedaviye devam ettireceklerini aktardı.

Herhangi bir mesleği icra edemeyecek halde ve kendi hayatını idame ettirmekte zorlanan hastaları alıp eğitimler vererek topluma kazandıracaklarını anlatan Tola, "Merkezimizde 2 uğraş terapi odamız, spor salonumuz, müşahede odamız, bilgisayar odamız, seminer salonumuz ve yemek hanemiz, okuma odamız, kütüphanemiz, görüşme odamız ve hemşire odamız vardır. Hastalarımız bu merkezde eğitimlerine sporla başlayacak. Onların günlük yaşamda hayatlarını kolaylaştıracak eğitimler vereceğiz" dedi.

OKUL GİBİ DERS PROGRAMLARI OLACAK

Bu kapsamda hastaların 6 saat eğitimlere tabi tutulacağını açıklayan Tola, “Hastalarımıza özel ders programlarımız olacak. Haftalık ve günlük çizelgeler hazırlayacağız. Bu çizelgeler doğrultusunda eğitimlerimiz devam edecekö dedi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, bu eğitim çalışmaları kapsamında hastalardan hiçbir ücret talebinde bulunulmayacağını açıkladı. Dr.Aydın merkezin kurulma amacının ruhi hastalıkları olan insanların topluma kazandırılması olduğunu söyledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.