Isparta'ya Tren Müjdesi

Ray yenileme çalışmaları nedeniyle 2004 yılında Burdur, 2008 yılında ise İstanbul ve İzmir seferleri kaldırılan Isparta 2013 yılında trenine kavuşuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2012 17:23
Isparta'ya Tren Müjdesi

Ray yenileme çalışmaları nedeniyle 2004 yılında Burdur, 2008 yılında ise İstanbul ve İzmir seferleri kaldırılan Isparta 2013 yılında trenine kavuşuyor. Gar Müdürü Hüseyin Uçar "Bakım onarım çalışmalarında son 70 km'nin içindeyiz" dedi.

Gar Müdürü Hüseyin Uçar, Isparta- İzmir ve Isparta-İstanbul arasında karşılıklı seferleri sağlayacak hatlarda 3 yıldır yürütülen yeni inşa, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanma safhasına geldiğini söyledi. Tren seferlerinin 2013 yılında başlayacağının müjdesini veren Uçar, "Alt yapı çalışmalarının yetersizliği nedeniyle hat kesiminde tamamen yolların yenilenmesi, ray seviyesinden yer yer bir buçuk metre kazı ve dolgu çalışmaları yapılıyor. Beton travel kullanılarak şu andaki yüksek hızlı trenin rayları için yani 60'lık raylar kullanıyoruz" dedi.

Çalışmaların bu yılın sonunda biteceğini kaydeden Uçar, Denizli ve Karakuyu arasındaki hat kesim çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Uçar, Isparta Tren İstasyonunun 2013 yılında tren seferlerine başlayacağını söyledi. Isparta’da 2008 yılından bu yana tren seferi bulunuyordu. Isparta’nın seferlerini kaybetti o tarihlere yakın plan şu şekilde.

CUMHURİYET YATIRIMI BÖYLE YALNIZ KALMIŞTI

Tren İstasyonu'nda 4 Mart 2004 tarihinde karşılıklı Isparta-Burdur seferlerinin iptal edilme¬siyle başlayan yaprak dökümü 24 Kasım 2008'e dek sürmüştü. Bu tarihten itibaren de Isparta Tren İstasyonu yolcu trafiğine kapatılmıştı. İşte tarihleri:

- 4 Kasım 2004 tarihinde karşılıklı Isparta- Burdur arası tren seferleri iptal edildi.

- 3 Mart 2008'de Isparta- İzmir Göller Ekspresi seferlerden kaldırıldı.

- 24 Temmuz 2008'de Isparta-İstanbul Pamukkale Ekspresi askıya alındı.
SADECE KARAYOLU TCDD

Isparta - İstanbul- İzmir arasında sefer yapan Pamukkale ve Göller Ekspreslerinin iptal edilmesinin revize çalışmalarından kaynaklandığını açıklamıştı.

Genel Müdürlük, Türkiye'nin birçok noktasında demiryolu ulaşımını iptal etmişti.30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 57 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan uçak kazası sonrası da Süleyman Demirel Havaalanı'nda seferler durdurulmuştu.

Demokrat Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum