Isparta’ya Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, geçen son 10 yılın Isparta için her yönden kayıp olduğunu belirterek, “Özellikle kamusal yatırımlar ve sanayinin geliştirilmesi noktasındaki yatırımlar yok denecek kadar az gerçekleşerek adeta Isparta’y

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2014 09:52
Isparta’ya Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, geçen son 10 yılın Isparta için her yönden kayıp olduğunu belirterek, “Özellikle kamusal yatırımlar ve sanayinin geliştirilmesi noktasındaki yatırımlar yok denecek kadar az gerçekleşerek adeta Isparta’ya üvey evlat muamelesi yapılmıştır” dedi.

Yaptığı ziyaretlerle 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan Saadet Partisinde, Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, yaptığı ziyaretlerde en çok aldığı şikayetlerden birisinin de mevcut iktidarın Isparta’ya yeteri kadar hizmet yapmaması olduğunu söylendi. Çakan, halkın tepkisinin özellikle son 10 yılın Isparta için yatırım yoksunu ve sıkıntı içinde geçen bir süre olduğunu vurguladı.

ÇAKAN; “ISPARTA’NIN ÖZ KAYNAKLARI
VERİMLİ KULLANILMADI”
Geçtiğimiz gün Pirimehmet Mahallesindeki işyerlerini ziyaret eden ve orada gerek vatandaşlarla gerekse işyeri sahipleriyle görüşüp sorunları dinleyen Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Bu, siyasi partiler kadar Isparta halkının da önümüzdeki 5 yılını şekillendireceğinden çok önem arzetmektedir. Bizde ziyaretlerimizi sürdürüyoruz ve bu yaptığımız ziyaretlerde Isparta’nın ekonomisinden imar sorunlarına kadar bir çok sorunu vatandaşlarımızdan dinliyoruz.

Yaptığımız bu ziyaretlerdeki şikayetlere göre; şehrimizin özellikle son 10 yılının Isparta için iyi geçtiğini söylemek mümkün değildir. Bize göre, sadece Isparta değil ülkemiz için de hemen hemen aynı şeyi söylemek mümkündür. Geçtiğimiz yıllarda Isparta’nın öz kaynakları verimli olarak kullanılamamıştır. Bunun yanında, Gül, Halı, Elma ve Kiraz gibi ilimizin ekonomisi için olmazsa olmaz ürünler yeterli Pazar payını bulamamış ve pazarda hak ettiği yere gelememiştir. Dolayısıyla, Isparta’nın kişi başına düşen milli geliri de tatmin edici düzeye çıkamamıştır.

“OSB’DE FABRİKALAR KAPANDI,
10 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI”
Isparta’da son yıllarda özellikle sanayi kesimi için adeta bir yıkım olmuştur. Çünkü, geçmiş yıllarda yapılan ‘Isparta’yı teşvik kapsamına almamadan kaynaklanan sıkıntılar geçtiğimiz yıllarda had safhaya ulaşmış ve Organize Sanayi Bölgesinde kapanan fabrika sayısı 15’i’i bulmuştur. Bu nedenle de, ilimizde yaklaşık 10 bin kişi de işsiz kalmıştır. Mevcut AKP hükümeti, Isparta’ya bırakın yeni yatırımlar yapmayı, mevcut yatırımları bile koruyamayarak kaybetmeye başlamıştır.

“20 YILDIR SÜRÜNCEMEDE BIRAKILAN
ITKM’Yİ SORUN OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”
Bilindiği gibi, önümüzde en büyük sorun olarak Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi bulunmaktadır. 20 yıldır bir türlü bitirilemeyen bu inşaat, Isparta’yı gerçekten çok zor durumda bırakmış ve özellikle esnaflarımızı adeta bitirme noktasına getirmiştir. Yaptığımız ziyaretlerde esnaflarımızın tamamına yakını bu konuda muzdariptir. Ancak, biz göreve gelince böyle bir sorun olmayacak. Çünkü, ilk çözeceğimiz sorun bu ITKM sorunu olacak ve burayı Ispartalı esnaflarımıza kazandıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.