Isparta'ya Yapılacak Çok Fazla Şey Var

Isparta'ya Yapılacak Çok Fazla Şey Var

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2015 18:10
Isparta'ya Yapılacak Çok Fazla Şey Var

MÜİSAD üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta için yapılacak çok fazla şey olduğunu, ortak stratejilerin belirlenmesi için de zeminin müsait olduğunu söyledi.

MÜİSAD üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta için yapılacak çok fazla şey olduğunu, ortak stratejilerin belirlenmesi için de zeminin müsait olduğunu söyledi. Isparta’nın ucuz konut sorununun çözülmesi için iki ayrı TOKİ projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Bilgiç, “Gönül isterdi ki belediyeyle bunları yapalım” dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, MÜSİAD Isparta Başkanlığı’nda işadamlarıyla bir araya geldi. 2 saat süren toplantıda Milletvekili Bilgiç, Türkiye gündemine ilişkin bilgiler verdi. Isparta gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan Bilgiç, Süleyman Demirel OSB’nin genişleme süreci ve Deri OSB’nin karma OSB süreçlerinin tamamlanmasının ardından daha yapacak çok şey olduğunu iletti.

Isparta’daki sanayi ve üretim stratejilerini iyi değerlendirmek gerektiğini kaydeden Bilgiç, “ Bizim Isparta OSB’den beklentilerimiz farklı, Karma OSB’den beklentilerimiz farklıdır. Buradaki yönetimlerin yapmaları gerekenler var. Yalvaç OSB ile ilgili Yalvaç Ticaret Sanayi Odası’nın yapması gerekenler var. ITSO’nun atması gereken adımlar var. Bizim gerek BAKA, gerek Kırsal Kalkınma kurumu ile Isparta’da önümüzdeki süreçte sanayi stratejilerini net olarak belirmeye ilişkin bir sürece gitmemiz ve yönde yürümeyi temin etmemiz gerekiyor. Yapılacak çok iş var. Mesela Karma OSB’de sanayiciyle bir araya geldik. Şimdi yapılacak şey oranın tamamen doldurulması, orada çıkan atıkların bertarafına ilişkin bir çözüm yolu bulmamız gerekiyor. Müthiş şekilde işletmeler önünde biriken katı atık var. Bir yanda asıl tehlike atık olarak ortaya çıkan çamur var 2600 tonlara gelmiş bir atıktan bahsediyoruz. Bunların ortadan kaldırılması arıtmanın iyileştirilmesi gerekiyor. Isparta Belediyesi, Sav Belediyesi Deri OSB kaynaklı ciddi bir koku var bu bölgede. Bunun bertarafına ilişkin yapılacak stratejileri konuşuyoruz” dedi.

TKDK ZENGİNLER KULUBÜ DEĞİL
Kırsal kalkınma desteklerinin önemine değinen Bilgiç, “ Kırsal kalkınma destekleme fonların dana çok artırmanın, yeni projeler üretmenin yolunu bulmalıyız. Bu son çağrıda 40 milyon liralık bir aktarım olacak. Bu seneyle birlikte Isparta’ya 70 milyon liralık hibe aktarım sağlanmış olacak. Bunların tamamı da yatırım. Isparta’da her nedense TKDK’nın zenginler kulübü olduğu gibi bir algı oluşturulmuş. Halbuki TKDK 20 bin liralık makineden 9 milyon lilarılk OSB yatırımına kadar projelere yüzde 50 destek verebiliyor. Bu kaynakların yatırıma dönüştürülmesi lazım. Bunu için de sivil toplum kuruluşların, ı kamu kuruşlarını, bu dönem üniversiteyi de işin içine almamız gerekiyor. Maalesef üniversite dışarıda kalmış. Zaten bu konuda üniversite yönetimiyle de görüşmeler sürüyor” açıklamasında bulundu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE DİYORUZ AMA…
Önümüzdeki dönemin stratejilerin belirlemesi derlenip toparlanması açısından avantajlı bir dönem olduğunu ileten Bilgiç, “ Siyaset açısından da rahat bir dönem. Bu süreci iyi değerlendirmek birlik beraberlik içinde gerçekten Isparta’yı odağa koyarak şehrin kendi stratejisini belirlemeliyiz. Biz nasıl bir şehir olacağız. Biz halen bunun kararını vermiş değiliz. Ama artık bu kararı vermek zorundayız .Bu imar planınızdan, şehirleşmenizden , kentsel dönüşümünüzden, sanayileşmenize varana kadar böyle olmalı. İkinci üniversiteyi kuracak mıyız? Eğitim şehri olacak mıyız? Eğitim şehri ikinci üniversite diyoruz. Özel İdare’nin atıl olan arsasını değerlendiriyoruz. İhaleye çıkıyoruz. İhale her yerde yayınlanmış. Kat karşılığı olarak atıl yeri veriyoruz. En yüksek ulaştığınız rakam araziyle ilgili 7 milyon lira. Orası ticari alan değil, rant oluşturacak bir alan değil. Sadece yurt alanı. Türkiye’de en büyük yurt uygulamasını yapıyoruz. Bununla guru r duyulması gerekirken neymiş Ali Bolat’ın babasın malı değilmiş. .Böyle şey olur mu? Ben ikinci üniversite diyorum. İkinci üniversite için bu şehrin sosyal, iktisadi, lokomotifi öğrenciler. Bu şehir onlara kültürel sportif barınma açısından bir şey verebiliyor mu? Bu şehrin fiziki altyapısı buna müsait mi? Şehri strateji diyorsak bunları da planlamamız gerekiyor. Ben 100 bin öğrenci ye çıkacaksam benim belediyem de ona paralel olarak tedbirlerin ve stratejilerini oluşturmalı . Mimarlar Odası da böyle olmalı. Turizm şehri olacağım diyorum. Eğer Damgacı Sokak’ta değişim projesi uygulayacaksam yine bunun içinde Gölcük’ü, Eğirdir’i birleştirmen lazım. Davraz’ı bunların yanına koyman lazım. Her şeyiyle bütünleşik olarak bu planlamayı yapman lazım. Şehrin tüm dinamiklerinin artık bu şehir için ortak hareket edeceği bir zemin oluşturmamız lazım” dedi.

GÖNÜL İSTER Kİ BELEDİYEYLE YAPALIM
Bugün en temel sorunlardan birinin konut sorunu olduğunu belirten Bilgiç, “, Arsa ve konut fiyatları açısından Türkiye’de en yüksek yerlerden bir tanesi Isparta. Arsa üretilemiyor. Diyoruz ki Belediye, TOKi’den işçi emeklilerimize , dar gelirli esnafımıza bir konut projesi üretelim. Ne diyorlar Arazi yok şu dur budur. Şu anda 4 bin 300 başvur olmuş Emekliler Derneği’ne ama artık bir 10 gün içinde kapatmalıyız bu başvuruyu. Diğer tarafta dar gelirli esnafımıza da söz verdik. İki TOKİ projesini birlikte yürüteceğiz. TOKİ’den geldiler. O çalışmalar başladı. Valimiz koordinatörlüğünde burada çalışma yürütülüyor. Bizim gönlümüz ister ki bu çalışmaları belediyemizle birlikte yapalım” şekline konuştu.

BÖLÜNMÜŞ YOL 2019’DA BİTER
Dereboğazı bölünmüş yolunda arada kalan 80 km’lik bölümün ihalesinin aralık ayında yapılacağını belirten AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “İki etaba bölünür diye düşünüyorum. Çünkü 80 km tek etapta zor olur. 2019 yılı sonuna doğru bölünmüş yol çalışması tamamlanır. Ama zor bir güzergah. İşin teknik kısmına baktığımızda 1.5 milyar liralık bir yatırımdan bahsediyoruz” dedi.

Milletvekili Bilgiç, toplantını sonunda MÜSİAD’a katılan yeni üyelere üyelik kitlerini takdim etti.









    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum