Isparta’ya Yeni Bir Şehir Kuruluyor

Isparta Belediyesi kente yeni bir şehir kuruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2013 17:57
Isparta’ya Yeni Bir Şehir Kuruluyor

Çünür Mahallesi’nde 1200 dönümlük alanın imar çalışmalarını tamamlayan belediye, inşaatlar başlamadan altyapısını tamamlayacak. Isparta’yı 7’de bir oranında büyütecek proje ile modern Avrupa Standartlarında bir şehir yaratılacak.

Isparta Belediyesi Çünür Mahallesi Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hastanesi'nin bulunduğu alanın yanında 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda imar çalışmalarını tamamladı.

450 BİN METREKARE ALAN YEŞİL ALAN
Yeni toplu konut alanın 450 bin metrekarelik bölümün yeşil alan için ayrıldığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buraya 6 bin konutun yapılacağını aktardı. Konutlar başlamadan altyapı çalışmalarının devam ettiğini, yolların açıldığını ve bölgeye 20 bin metre uzunluğunda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattının döşendiğini ifade etti.

Başkan Günaydın, "Bakir arazi üzerine yepyeni bir şehir kuruyoruz. Altyapısı tamamlanmış bir kent yapısı oluşturmak istiyoruz. Böyle bir çalışma Türkiye'de yok denecek kadar az. Burada bir yandan konut ruhsatlarını verirken, buna paralel olarak inşaatlar başlamadan bölgenin altyapısını da tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

15 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Çalışmaların yeni aldıkları iş makineleri ile gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Günaydın, çalışmaların bayındırlık birim fiyatları ile 48 milyon 640 bin liraya mal olacağını ancak belediye imkanlarıyla bu işi 15 milyon liraya mal edeceklerini aktardı.

EN BÜYÜK CADDE ŞEHİTLER CADDESİ
Yeni Şehir projesinde tarihten de feyiz aldıklarını kaydeden Başkan Günaydın, “Şimdi burada tarihimizin derinliklerinden de esinlendik. Onun için de caddelerimize sokaklarımıza buna uygun isimler verdik. Gülcü İsmail Efendi Caddesi, Halil Hamit Paşa Caddesi, Muhsin Ertuğrul Caddesi, İbni Sina Caddesi, Farabi Caddesi gibi isimler koyuyoruz caddelerimize. En büyük Caddemizin ismi de Şehitler Caddesi” dedi.
Başkan Günaydın projenin Isparta’ya hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını noktaladı.

MÜŞTEREK VE MEDENİ İHTİYAÇLAR
Başkan Günaydının ardından kürsüye çıkan Vali Vekili Tahir Demir’de “Belediyeler şehirlerin müşterek ve medeni ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. Aç milleti doyurmak, çıplakları giydirmek geçmiş devrin anlayışıydı. Bugün ise ihtiyaçlar çok daha farklı eğitim, sağlıki, konut gibi ihtiyaçlar var. Tüm insanlara birinci sınıf hayat sunmak için vizyona, cesarete, ahlaka, disipline ve fedakarlık lazım” ifadelerini kullandı.

KERVAN YOLA ÇIKMADAN DÜZÜLMÜŞ
Vali Vekili Demir, “Kervanın yola çıkmadan düzülmesi de son derece önemlidir. Ben burada geleceğin güzel bir şehrini şimdiden görüyorum. İnşallah diğer şehirlere de örnek olur” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve Kurban kesimi yapıldı. Konuklara ikram edilen yemeğin ardından program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum