Isparta'ya Yeni Kütüphane

Isparta'da Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Halil Hamit Paşa Kütüphanesi okuyucuların ilgi odağı olmayı başardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 10:50
Isparta'ya Yeni Kütüphane

Isparta'da Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Halil Hamit Paşa Kütüphanesi okuyucuların ilgi odağı olmayı başardı.

İl Kültür Turizm binasının tamamlanmasıyla üç katta hafta başında faaliyete geçirilen Halil Hamit Paşa Kütüphanesi toplam 450 kişilik salonlarıyla ilk günden okuyucuların ilgisini çekmeyi başardı. Özellikle ilköğretim öğrencileri kütüphaneye büyük ilgi gösterdi. Ülkü İlköğretim Okulu'ndan 120 öğrenci yeni kütüphaneye öğretmenleriyle gelerek kitaplarını seçti. Renkli masalara geçerek hikaye kitapları okudu.

Ülkü İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Eryılmaz, kütüphanenin öğrencilerin her zaman uğrayabileceği bir yerde olmasından dolayı avantaj olduğunu söyledi. Eryılmaz, "Burası ulaşım açısından çok uygun. Ayrıca çok şeffaf bir yer. Okumak, çalışmak isteyen için çok uygun bir mekan. Böyle bir yer Isparta'ya kazandırıldığı için yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

KİTAP MEDENİYETTİR
Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç da, Isparta'da bir okuyucu topluluğu oluşturma hedefinde olduklarını kaydetti. Kılıç, "Kitap medeniyettir. Allah'ın ilk emri 'Oku' dur.

Gerek semavi dinlerde gerek insanlık medeniyetinde tarih boyunca kitaba kütüphaneye önem verilmiştir. Okuyan toplumlar medeniyet seviyesine ulaşmış bilgi ve tekniği üreterek dünyada sosyal, kültürel ve ekonomik yönden güç sahibi olmuşlardır. Isparta hepimizin bildiği gibi bir eğitim kentidir" dedi.

Öte yandan İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinin üç katında hizmet vermeye başlayan Halil Hamit Paşa Kütüphanesi, klasik kütüphane hizmetinin ötesinde etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.