Isparta'ya Yeni Mahalle Kuruluyor

Isparta Belediyesi 38 yıldan buyana 18 çalışması yapılamayan Gölcük Yolu ile İstanbul Yolu arasında kalan 1800 dönümlük alanın çalışmalarını tamamladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2018 00:28
Isparta'ya Yeni Mahalle Kuruluyor

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gölcük Yolu ile İstanbul Yolu arasında kalan 1800 dönümlük yeni imar alanında başlatılan yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Günaydın, 2,5 yıldan buyana uğraştıkları çalışmanın nihai durama ulaştığını belirtti. Başkan Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:“Isparta’mızın en havadar, en güzel bir noktasında 38 yıldan buyana 18 çalışması yapılmamış bekleyen bir yerdi. Çok büyük bir imar alanı ve bunu 2,5 yıllık bir çalışmanın ardından bitirdik.

Isparta’da 1800 dönümlük bir alanı tek kalemde imara açıyoruz. Yollar açılıyor. Daha öncede 1200 dönümlük Yeni Çünür’ü açmıştık. Yeni Çünür’de şu anda yüzde 60’lık bir doluluk oranına ulaştı ve devam ediyor. Isparta’mızda bu konular çok iyi bir şekilde takip edildi. Yeni bir şehir daha burada doğuyor. 1800 dönümlük bu alanda imarda yeşil alanları tam tekmil, şehircilik kurallarına tam uyduk. Bizzat şehircilik eskizleri birkaç kez yapılarak en sonunda neticeye varılmış bir şehircilik çalışması burada uygulandı. Çok büyük emekler verilerek çalışıldı. 38 yıldır 18 çalışması yapılamayan plan tamamen yenilendi. 20-30 metreye varan yollarımız var. Mimar Sinan Caddemiz 12 metredir, burası 30 metre.

Gölcük yolundan, İstanbul yoluna kadar uzanan büyük bir imar alanı çalışması yaptık. En güzeli eski yerlerde iki bin metrekareyi bir araya getirip yeşil alan yapamıyorduk. Bugün 30 dönümlük Hızırbey’de Kulepark yaptık. Burada bir senelik çalışma yaparak, belediye hizmet alanlarını, okulları çeşitli yerlere kaldırarak boşalttık, nihayetinde Isparta’da ilk defa şehrin içerisinde kalan bir park alanı oluşturmuştuk.Buradaki orijinallik, bir planlamayı baştan yapabilirsen yaparsın. Hükümet Meydanı 4 bin metrekare. Biz şu anda 114 dönümlük bir şehir meydanı yapıyoruz. Baştan yapılması gerekiyor. Bu mahallemizde de aynı şekilde baştan yapılıyor. Buradaki çalışmalarda 8 adet 35-45 dönüm arasında yani toplamda 280 dönüm yeşil alanlar var. Şehir içerisinde yapamadığımızı şimdi burada uyguladık. Hiçbir vilayette 1800 dönüm alan içerisinde 280 dönüm yeşil alan yapılan yer yok. Kısa zamanda da bu yeşil alanları düzenlemeye başlayacağız. İnşaat alanları arkadan da gelebilir.

Isparta’ya medeni, teknik, güzel bir mahalle kuruyoruz. Yol açımları devam ediyor. Otoban şeklinde İstanbul yoluna uzanan 2-3 adet geniş yollarımız var. Yine yatay yollarda var. Isparta’mıza heyecan duyulacak bir mahalle kuruyoruz. Medeni bir mahalle baştan çözülürse olur, baştan çözülmezse sıkıntı içerisine girersiniz. Delik deşik yaparsınız her tarafı. Daha bir inşaat çivisi çakılmadan burasının yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri de bitmiş olacak. Bu mahallede ardından da dayanıklı asflatı yapılacak. Isparta’mız bu güzelliğe sahip olacak. Altyapısını da bu kışın başlayacağız. Bir yandan yolları açıyoruz, bir yandan da araçlar geçmeye başladı. Bu da ne kadar ulaşımda gerekli olduğu görülüyor.  Isparta’mıza bu güzel çalışmalar hayırlı uğurlu olsun, şehrimiz, yaşayanlarımız  huzurlu olsun diyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum