Isparta’ya Yeni Okullar Yapılacak

Eğitim yatırımları yönünden ileri durumda bulunan İlimize önümüzdeki yıl yeni okulların kazandırılması hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2012 16:27
Isparta’ya Yeni Okullar Yapılacak

Gelecek dönemde üç okul inşaatına başlanılması bekleniyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, yeni okul yatırımlarına ilişkin bilgi verirken Atabey’de hayırsever işadamı Mehmet Yıldızlı tarafından İmam Hatip Lisesi’nin yanında 8 derslikli imam hatip ortaokulu yapmak üzere 150 bin TL bağışlandığını kaydeden Caner, kaba inşaatın tamamlandığın okulun kendilerine teslim edileceğini söyledi.

Bu yıl içerisinde kamulaştırma işlemi tamamlanan Kadir Boylu İlkokulu inşaatı için ihale aşamasına gelindiğini belirten Caner, Halıkent mahallesinde Bakkallar Bayileri Odası düğün salonunun hemen üzerindeki alanda lise yapılması için imar sorununun çözüldüğünü parası hazır olan lise inşaatının yakında başlayacağını iletti. Caner, her iki okulun da 24 derslikli olacağını söyledi. Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu inşaatının da ihale edileceğini aktaran Caner, “2013 yılında ise Binbirevler’de ek derslik binası, Hızırbey’de 24 derslikli okul binası ve Modernevler’de kamulaştırması bitmek üzere olan 24 derslikli okul binasının inşaatına başlanması planlanıyor” dedi.

Caner, Sütçüler’de hayırsever işadamı Fevzi Erinç tarafından 1 milyon TL bağışlanan 24 derslikli okul inşaatının ilk yerinin zeminin kötü çıkması nedeniyle okulun başka bir yere yapılması için yer arayışlarının devam ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum