Isparta'ya Yeni Su Göleti Bir An Önce Yapılmalı

Günaydın, ''mükemmel bir proje'' olarak nitelediği yeni göletin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2011 14:04
Isparta'ya Yeni Su Göleti Bir An Önce Yapılmalı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentin su sorununa çözüm getirecek yeni bir göletin bir an önce yapılması gerektiğini bildirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:

“Mevcut Darıderesi Göletimizin üst kısmına bir baraj daha yapılması gerekiyor. Bu barajın yapılması halinde suyumuz depolara kendi cazibesiyle gelecek. Dolayısıyla burada harcanılan 80 bin liralık elektrikten de tasarruf edilecek. Yapılacak baraj dağın ucunda doğal korumalı bir baraj olacak. Sayın valimiz ve değerli milletvekillerimiz bu konuya önem veriyorlar, sahip çıkıyorlar. Isparta için acil ve önemli olan bu proje için hız verilmesini istiyoruz. Burası kirlenme olayı sıfır olan dağın tepesinde bir baraj. Bunun süratle Isparta’ya yapılması lazım.

Eğirdir Gölü’nde maalesef karışımlar oluyor. Yalvaç’tan başlıyor ve 9 kasabanın pis suyu Eğirdir Gölü’ne akıyor. Ayrıca Eğirdir Gölü’nün etrafı zirai bahçelerle dolmuştur. Zaman içerisinde kanserojen maddeleri Eğirdir Gölü’ne aksedecektir. Bu olaylar olmadan önce bu barajımızı da yaparsak Eğirdir Gölünden beklide hiç su almayacağız. Dolayısıyla bu kanserojen olaylarından ve bu tehlikeleri de bertaraf etmiş olacağız. Biz suyu gerçi Bedre Koyu tarafından alıyoruz, orada yer altı kaynağımızda var. Bu konuda titiz davranıyoruz ve tehlikeyi, bertaraf etmeye de çalışıyoruz. Ben insan sağlığı ve çevre sağlığına çok önem veriyorum. Bu barajın ne olursa olsun süratle yapılması lazım. Bu hem ekonomik açıdan hem de insan ve çevre sağlığı açısından önemli”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.