Isparta’yı Anlatan Bir Bina Olacak

Isparta Belediyesi’nce küçük bir atölyede kurulan ve şu anda 32 usta ile Isparta’nın simgesi gülü ahşaba işleyen Ahşap Ağaç Atölyesi’nde, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin kapı ve pencereleri yapılıyor.

Yayınlanma:
Isparta’yı Anlatan Bir Bina Olacak

Ahşap Ağaç Atölyesi’nde 3,5 yıl önce başlayan çalışmalarda bugün farklı bir aşamaya geçildi. Gül motifleri kullanılarak sandıklar, güller, tabaklar, aynalık gibi çok farklı ürünlere imza atan ustalar, şimdi de Etnografya Müzesi’nin ahşabını üretiyor.

Her biri tek olan ve el emeği göz nuru ile üretilen ürünlerin müzedeki yerlerini almaya başladığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Müzede 120 civarında kapı, pencere bulunduğunu dile getiren Günaydın, bu çalışmaların tamamen küntekari yöntemiyle yapıldığını ve çalışmalarda gül motiflerinin kullanıldığını ifade etti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çalışmalarımız hızla sürüyor. Yapımız gerek mimari, gerek malzeme seçimi gerekse kapı ve pencereleriyle kendi başına bir çalışma oluyor. Artık müzemizde de çalışmalarda sona yaklaşıyoruz, yaptığımız ahşap çalışmalarını da bitiriyor ve yerlerine montajını gerçekleştiriyoruz.

Tamamen Isparta’yı anımsatan bir bina olacak. Oymacılık sanatı tamamen bu binamızla hayat bulacak. Planladıklarımızın her biri tek tek bugün gerçekleşiyor. Çalışmalarımızın Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum