Isparta’yı Bütün Olarak Görüyoruz

“Ekoturizm’de yeni meslekler, Isparta üzerine örnek çalışma” isimli proje faaliyetleri için Isparta’ya gelen proje yöneticisi ve beraberindeki heyet Eğirdir’i gezdi.

Yayınlanma:
Isparta’yı Bütün Olarak Görüyoruz

Isparta Valiliği SDÜ Avrupa Birliği Dokümantasyon Araştırma ve Uyguluma Merkezi Koordinatörlüğü Almanya, İtalya, Yunanistan, Slovenya ve Türkiye’den STK, kamu kurum, araştırma merkezi ve özel sektör olarak geniş bir yelpazeye sahip ortakları ile birlikte Avrupa Birliği düzeyinde Ekoturizm alanında mesleki eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımlar gerçekleştiren Eco Destinet Projesini transfer ederek, Isparta’nın Ekoturizm kapasitesinin geliştirilmesi ve Ekoturizm Stratejik Planının hazırlanmasını gerçekleştirecek.

Ankara’dan Isparta’ya gelen proje yöneticisi Mehmet Kuzu ve beraberindekiler Eğirdir’le ilgili konularda işbirliği ve bilgi alışverişi yapmak üzere Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ettiler. Hafta sonu olmasına rağmen Başkan Özmeral, Belediye’de ilgilileri misafir ederek Eğirdir’i çok yönlü olarak anlattı.

Soruları da cevaplayan Başkan Özmeral’in, “Biz Isparta’yı bir bütün olarak görüyoruz. Sadece Eğirdir’in kalkınmasını değil, bütün ilçelerin ayrı ayrı güzelliklerinin ortaya çıkarılması, tarihî, kültürel ve tabiat varlıklarının değerlendirilmesini istiyoruz. Isparta başta olmak üzere hatta Burdur, Afyon dâhil ilçeleriyle birlikte ne kadar çok gelişirse bu gelişmişlikten en çok nasiplenecek Selçuklu Şehri Eğirdir’imiz olacaktır.

Onun için biz çevremizdekilerin ister turizm, ister sanayi veya başka yönlerden olsun hızla gelişmesini yürekten istiyoruz. Çünkü Eğirdir’in gözümüz gibi kıymetli gölünün olması ve ulaşımda kolaylığı ile birlikte kültür, tabiat varlıkları bakımından zenginliğinin olması güçlü bir mıknatısa benziyor. Dinlenilebilecek, temiz havanın teneffüs edilebileceği ve huzur bulunacak yerin adresi her zaman Eğirdir olacaktır. İnsanlar bisiklet binmek için ne Yalvaç’a ne de Isparta’ya giderler. Göl manzarası içerisinde bisiklet binecek olanlar, Eğirdir’i tercih edeceklerdir” sözlerinin yanında “Eğirdir Bir Hazinedir Kıymeti Bilinmelidir. Bisiklete Binelim Eğirdir’i Gezelim” ifadeleri dikkat çekti.

Proje yöneticisi Mehmet Kuzu ve Proje Asistanı Mehmet Karadere ile birlikte İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Resul Taştan, Araştırmacı Canan Can, Valilik adına Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Şevik, Proje Uzmanı Havva Kavas, SDÜ’den Araştırma Görevlisi Mehmet Yiğit, GÖLDOSK Göller Bölgesi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Sıtkı Elmacı’nın heyet olarak Eğirdir’i gezmeleri ve görüş alışverişinde bulunmaları Başkan Özmeral’i fazlasıyla sevindirdi.

Proje yöneticisi Kuzu ve beraberindekiler Başkan Özmeral’e samimi ve sıcak davranışlarından, ayrıca Eğirdir’i çeşitli yönleriyle anlatışından dolayı teşekkür ettiler. İlgili heyet, Isparta geneli için “neler yapılabilir” diye bir rapor hazırlayacak. Projenin faaliyetleri sırasında Türkiye Ekoturizm Rehberinin hazırlanması yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.