Isparta’yı Dinlemedi

ITSO, Isparta Belediyesi, Esnaflar, sektör temsilcileri.. Tüm karşı çıkışlara rağmen ‘ben yaptım oldu’ diyerek üniversite kampusüne 2 bin kişilik apart yapma sevdasından vazgeçmeyen Rektör İbicioğlu, muradına eriyor…

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2013 11:28
Isparta’yı Dinlemedi

Süleyman Demirel Üniversitesinde sessiz-sedasız gerçekleştirilen bir ihale ile 35 yıllığına kiraya verilen arazi üzerine yapılacak apartların çalışması başlıyor.

Apart arazisi olarak kiraya verilen alanda inşaat çalışmalarının yürütülmesi için getirilen konteynırlar dün itibari ile Fen Edebiyat Fakültesi önünde bulunan otoparka indirildi.

60 bine yaklaşan öğrenci potansiyeli ve binlerce çalışanına yönelik olarak her alanda ticari mantığın işletildiği SDÜ'de barınma sektörüne yönelik de müthiş bir girişimcilik! projesine imza atılarak yapılacak olan apartlar için çok yakında kazma vurulacak. SDÜ Rektörlüğü ilgili daire başkanlığı üzerinden 1-2 Ağustos tarihlerinde yerel bir gazeteden ihale ilanına çıkarak kiraladığı arazi üzerine yapılacak apart inşaatında kullanılmak üzere dün Fen edebiyat Fakültesi önündeki otoparka konteynırlar indirildi.

Alana yap-işlet-devret modeli ile 2 bin kişilik öğrenci apartı ile kalan öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler ve alanlar yapılacak. İhaleyi alan firma burada 35 milyon TL'lik yatırım yapacak. 35 yıl işlettikten sonra üniversiteye geri verecek. Yapılacak apart Isparta’daki esnaf, apart sahipleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden olmuş, fakat geçtiğimiz gün SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile görüşen Milletvekili Recep Özel yaptığı açıklamada apart tartışmasında anlaşmaya varıldığının sinyalini vermişti.

Isparta kamuoyunda bir süredir tartışılan ve SDÜ rektörlüğüne yönelik eleştirilere neden olan apart konusunda çalışma başladı. SDÜ’nün kampus içerisine 2 bin kişilik öğrenci yurdu yapılması kararı Isparta’da bulunan öğrenci yurt ve apart işletmecilerinin tepkisine neden olmuştu. Tepkilere rağmen kararından dönmeyen SDÜ Rektörlüğü araziyi Konyalı firmaya tahsis etti. Dün apart ve AVM inşaatı yapılırken kullanılacak konteynırlar SDÜ kampusüne indirildi. Fen Edebiyat Fakültesi önündeki otoparka indirilen konteynırların ardından ilk kazmanın vurularak çalışmalara biran önce başlanacağı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum