Isparta’yı Dünya Tanıyacak

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3 yıllık görev süresinde şehrin geldiği noktayı özetledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2012 16:37
Isparta’yı Dünya Tanıyacak

 

Bundan sonra yapacakları yatırımlarla Isparta’nın uluslar arası boyutta tanınacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin asli görevi olmadığı halde fabrikalar kurmaya devam edeceklerini ve şehirdeki istihdam sıkıntısına çözüm yolları oluşturmaya gayret göstereceklerini belirtti. Şehrin ekonomisini canlandırmak için projelendirme ve çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Günaydın, şehirde bir dönüşüm ile harekete geçtiklerini dile getirdi.

Ekonomik yatırımların yanı sıra sosyal-kültürel ve eğitim alanında yaptıkları çalışmalardan da bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISMEK’te bugün binlerce kursiyer yetiştirildiğini, yine kurdukları Oğuzata Kültür ve Eğitim Derneği ile maddi durumu iyi olmayan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu verdiklerini belirtti. Şu an itibariyle Oğuzata Derneği’ne 600 öğrencinin üniversiteye hazırlık kursu için kayıt kabul edildiğini, 200’ün üzerinde bir öğrencinin de yedekte beklediğini dile getiren Başkan Günaydın, yedekler için de çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hazırladıkları iki büyük projeyi de kamuoyu ile paylaştı. Bunlardan ilkinin şehrin sosyal ve kültürel alandaki bir eksikliği dolduracak olan Opera ve Tiyatro Salonu olduğuna dikkat çeken Günaydın, bir diğerinin de geleceğimiz olan çocuklara yönelik Çocuk Kültür Parkı olduğunu belirtti.

Bugüne kadar gerek istihdam, gerekse şehrin kültürel ve sosyal alandaki ilerlemesi, altyapı çalışmaları ve eğitime yönelik çalışmalar ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın’ın kamuoyu ile paylaştıklarının satır başları şöyle;

15 OCAK 2011 TARİHİNİ MİLAT KABUL ETTİK

Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yaptıkları değerlendirmeler sonrasında 15 Ocak 2011 tarihini Milat kabul ettiklerini ve bu tarihle birlikte şehirde yatırım hamlesi başlattıklarını belirten Günaydın, ürettikleri projelerin tek tek hayata geçmeye başladığını duyurdu. Fabrikaların temellerinin atıldığını ve bu fabrikaların faaliyete geçerek ekonomiye kazandırıldığını dile getiren Başkan Günaydın, yeni fabrikalar kurulacağını belirtti.

KALİTELİ SUYU UCUZA İÇİRDİK

Şehirde bulunan doğal kaynak sularının kazanılması noktasında yaptıkları çalışmaların da bir neticesi olarak vatandaşlara tonu 70 kuruştan su içirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Halkımıza ucuz su içirme projesini başarıyla sürdürdük. En kaliteli suyu en ucuz fiyatla halkımızın kullanımına sunduk” dedi.

PAZARYERİ FİYATLARINI 600 LİRAYA ÇEKTİK

Daha önceki yıllarda metrekaresi 3 bin liraya çıkan pazaryerlerinin fiyatlarını geri çektiklerini ve pazar esnafına 3 yıldan buyana 600 liradan yer verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Belediye olarak buradan zarar etmiyoruz. Bunun nedeni ise pazaryerlerimizi ihale etmemektir.” dedi.

PROJELER MEYVESİNİ VERİYOR

Şehrin gelişimi için hazırladıkları projelerin tek tek tamamlandığını ve şehrin gelişimine katkı sunmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizde ekonomi çatısı oluşturmak için yoğun çaba sarf ettik” derken, bunun için şehrin altyapısının tamamlanması gerektiğine işaret etti.

Şehirden göçün durdurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Günaydın, 10 yıldan buyana şehirde göç yaşandığını belirtti. Bunu ‘kötü bir olay’ olarak nitelendiren Günaydın, şehirdeki il müdürlükleri ve belli kurumların kapanarak başka illere taşındığını ifade etti. Kentin teşvik sisteminden de gerekli payı alamadığını söyleyen Günaydın, “Bunlarla uğraşacak durumumuz olmadığından asli görevimiz olmadığı halde belediye olarak istihdama yönelik çalışmalar başlattık. 10 yıldır Isparta ekonomisi durma noktasında değil, kaybolma noktasına ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

2-3 FABRİKA DAHA KURACAĞIZ

Şehrin gelişimi ve istihdam oluşturulması noktasında belediye olarak 2-3 fabrika daha kurma çalışmalarının devam ettiğinden bahseden Başkan Günaydın, belediye ile Çin ortak yatırımlarına değindi. Isparta’ya yatırım noktasında Çin ile ortaklığa gidildiğini ve yatırımların yapılacağını kaydeden Günaydın, “Enerji yatırımları için gelecek ay Çin’e gideceğiz. Yine bunun ardından şehirde ağır sanayi hamlesine geçeceğiz” dedi.

Pomza ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın, BELMAŞ’ın önümüzdeki aydan itibaren 3 vardiya olarak hizmetini sürdüreceğini bunun yanı sıra Yalıtım ve İzolasyon Fabrikası’nın da kurulacağına dikkat çekti. Günaydın, “Şehrimizin altyapıları tamamlandığında Isparta’nın ekonomi seviyesi yükselecektir ve bu da şehrimize vizyon ve misyon katacaktır. Şehrimize vizyon ve misyon katan yatırımları yaptığımızda Isparta’nın önü açılacaktır” görüşlerinde bulundu.

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

Belediye yatırımları arasında başlanan Davraz Mahallesi Çarşamba Pazarı İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini bunun yanı sıra ulusal düzeyde bir müze yapıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nin tamamlanmasıyla bu müzenin SDÜ’ye de altyapı oluşturacağını aktardı. “Şehrin ekonomisini hızlandıracak projelerimiz devam edecek. Isparta’yı fuar dünyası yapmak istiyoruz. Bunun için Gökkubbe Projemiz de başlayacak” dedi. Fuar merkezine ulaşmanın temellerinden birisi olan konaklama sorununun da şehirde giderilmeye başlandığını belirten Günaydın, “Şehrimizdeki otellerden birisi tamamlandı. Bir başka otelimizin yapımı da başlıyor” dedi.

Bu yatırımların Isparta ekonomisine katalizör olacağını dile getiren Başkan Günaydın, şehirde yapılacak olan sosyal ve kültürel projelerle de bir çatı oluşturulacağını dile getirdi.

ISPARTA’YI DÜNYA TANIYACAK

En kısa zamanda bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Isparta’nın büyük bir ivme kazanacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yatırımların ardından ‘yüksek projeler’ diye adlandırdığı diğer yatırımlara geçileceğini ifade ederken, bu projelerinde yapılmasıyla birlikte Isparta’yı Türkiye’nin değil Dünya’nın tanıyacağını ifade etti. Günaydın, “Şehrimiz yeni bir canlılık kazanacak, yeni bir ağır sanayi ile Isparta şaha kalkacak. Tüm bu projelerimiz birbirine bağlı olarak devam etmektedir” görüşlerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.